Ekmeğe zam furyası: Bir kentte daha zamlandı!

Iğdır'da ekmek fiyatlarına yeni bir zam yapıldı. Daha önce 6 buçuk lira olan 200 gram ekmek, bugünden itibaren 8 liradan satılmaya başlandı. Fırıncılar, zammın gerekçesi olarak un, maya, elektrik ve diğer giderlerdeki fiyat artışlarını gösterdi.

Ekmeğe zam furyası: Bir kentte daha zamlandı!
Yayınlanma:

Fırıncılar, maliyetlerin sürekli artması nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapmanın kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Bir fırın çalışanı, "Artan fiyatlar ve maliyetler yüzünden ekmeğin fiyatı 8 liraya çıktı. Ekmek 200 gram ancak bu bile maliyetleri karşılamıyor. Vatandaş haklı, bir şey diyemiyoruz. Maliyetler yükselince mecbur zam geldi, yapacak bir şey yok" dedi.

VATANDAŞLAR MEMNUN DEĞİL

Market alışverişi yapan bir vatandaş ise durumdan memnun olmadığını ifade ederek, "Ekmek fiyatları artmış, gramajların da düştüğünü biliyoruz. 8 lira olmuş bir ekmek. Ekmek fiyatlarının nereye varacağını kestiremiyoruz" şeklinde konuştu.

ZORUNLU BİR ARTIŞ

Artan maliyetler karşısında zorunlu hale gelen bu zam, hem fırıncıları hem de vatandaşları zorlu bir duruma sokmuş durumda. Fırıncılar, artan giderler karşısında zam yapmaktan başka çarelerinin olmadığını söylerken, vatandaşlar ise bu durumun bütçelerini zorladığını belirtiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.