Ekmeğin hem fiyatı hem gramı arttı! İşte o il...

İstanbul’da ekmeğin gramajı ve fiyatında yapılan değişiklikler, vatandaşların dikkatini çekti. Fırıncılardan gelen açıklamalar ve yeni fiyatlar hakkında detaylar şu şekilde…

Ekmeğin hem fiyatı hem gramı arttı! İşte o il...
Yayınlanma:
Güncelleme:

İstanbul’daki fırınlarda ekmeğin gramajı artırılarak 200 gramdan 250 grama çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte, ekmeğin fiyatı da 10 TL’den 12,5 TL’ye yükseltildi. Fırıncılara göre, bu karar bir ay önce alınmış ancak uygulamaya geçiş yeni sağlandı.

KİLO FİYATINDA DEĞİŞİKLİK OLMADI

Ekmeğin gramajındaki artışın ardından, kilo fiyatında herhangi bir değişiklik olmamış gibi görünüyor. 200 gram ekmek 10 TL’den satıldığında kilo fiyatı 50 TL iken, 250 gram ekmek 12,5 TL’den satıldığında da kilo fiyatı 50 TL olarak kalıyor.

adsiz-tasarim-6.jpg

HALK EKMEKTEKİ FİYAT DURUMU

Halk Ekmek bayilerinde ise 250 gramlık ekmek 8 TL’den satılıyor. Halk Ekmek’in fiyatı, 2023 yılında 3 TL’den 5 TL’ye yükseltilmişti. Haziran ayında yapılan bir diğer zamla birlikte, 250 gram ekmek fiyatı yüzde 60 oranında artırılarak 8 TL’ye çıkartıldı.

FİYAT ARTIŞLARININ NEDENLERİ

Ekmeğin gramajındaki artış ve fiyatındaki yükselmenin arkasında yatan nedenler konusunda çeşitli spekülasyonlar bulunuyor. Ekonomik koşullar ve üretim maliyetleri gibi faktörlerin etkisiyle bu değişikliklerin yapıldığı düşünülüyor. Ancak, fiyat artışlarının ve gramaj değişikliklerinin gerekçeleri konusunda net bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.