Ekmek Festivali başlıyor
Ekmek ve unlu mamul sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan 2. Uluslararası Ekmek Festivali, 12-14 Ekim'de gerçekleştirilecek.
Ekmek ve unlu mamul sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan 2. Uluslararası Ekmek Festivali, 12-14 Ekim'de gerçekleştirilecek. Uluslararası Tahıl Bilim ve Teknolojisi Birliği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksel ile Ruan Fuarcılık, CerModern'de 12 Ekim'de başlayacak üç günlük festival dolayısıyla Kahya Otel'de basın toplantısı düzenledi.
Köksel, “Binlerce yıldır Anadolu'da buğday ve ekmek kültürünün bulunduğunu belirterek, "Bu festival ekmekle ilgili, topluma doğru bilgiler ulaştırılabilmek için bir fırsat. Festivalle markalaşabilecek ürünlerimizi daha iyi tanıtabiliriz” dedi. Bu tür festivallerle Türkiye'nin her yöresinden farklı ekmeklerin sergilenebileceğini vurgulayan Köksel, bu ürünlerin kayıt altına alınması için de festivalin bir fırsat olabileceğini söyledi.
Ruan Fuarcılık Proje Koordinatörü Yeliz Göçbak, “Uluslararası Ekmek Festivali’nin ilkini geçen yıl gerçekleştirmiştik ve çok güzel geri dönüşler aldık. Festivale Fas, İtalya, Almanya, Arjantin, Kuveyt, Irak, Venezuela, Tayland, Bosna Hersek başta olmak üzere birçok ülkeden katılım gerçekleşecek.” sözlerini dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.