Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan TROY kart ve enflasyon açıklaması!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Türkiye'de meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki konut ve altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi için önemli adımlar atıldığı belirtildi. Açıklamada, depremin yaralarının sarılması için gereken her türlü çabanın sürdürüleceği vurgulandı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan TROY kart ve enflasyon açıklaması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Depremin yıl dönümü olan 6 Şubat 2023 tarihinin geride bırakıldığı ifade edilen açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın rahmetle anıldığı ve tedavisi devam eden yaralıların acil şifa bulması temennisinde bulunuldu. Son bir yıl içerisinde deprem bölgesinde konut ve altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve ticari sosyal hayatın yeniden canlandırılması için yoğun bir çaba harcandığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin, yaşanan deprem felaketi ve küresel ekonomideki zorluklara rağmen istikrarlı ve güçlü bir yapıya sahip olduğu vurgulandı. Bu süreçte yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı dengeli ve sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğü belirtilerek, enflasyonun düşürülmesi, kamu maliyesinin güçlendirilmesi, ithalata bağımlılığın azaltılması ve cari açıkta kalıcı düşüşün sağlanması için politikaların uygulandığı ifade edildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, Türkiye'nin finansal altyapısını güçlendirmek ve teknoloji kullanımını artırmak amacıyla Türkiye'nin Ödeme Yöntemi (TROY) üzerinde önemli gelişmelerin yaşandığı belirtildi. TROY'un kullanımında artış gözlemlendiği ve kamu kurumlarının liderliğinde bu kullanımın yaygınlaştırılacağı ifade edildi.

Ayrıca, tasarrufların toplum yararına olan alanlarda kullanılmasını teşvik etmek amacıyla "Toplumsal Yatırım Notu" çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Bu çalışmalarla, tasarrufların ekonomik kalkınmaya ve üretken alanlara yönlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.