Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan YTAK kararı!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına dair açıklama yapıldı. Toplantıda, TCMB’nin Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri’nin (YTAK) genel çerçevelerinin değerlendirildiği belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan YTAK kararı!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplandı.

EKK toplantısına yönelik yapılan açıklamada, öncelikle Cumhuriyet'in 100. yıl mutluluğu dile getirilerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit, gazilere rahmet ve şükranla anıldığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye Yüzyılı'nda ülkenin her alanda ileriye taşınarak, gelişmiş ülkeler arasında yer almasının hedeflendiğini ifade edildi.

2053 vizyonunu içeren ve Meclis'te kabul edilen 12. Kalkınma Planı geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğü belirtildi.

Enflasyonla mücadelede kararlılığın para ve maliye politikalarıyla daha etkin bir şekilde sürdürüleceğinin belirtildiği açıklamada, yeşil ve dijital dönüşüme de vurgu yapıldı. Vatandaşın sosyal refahının ise yüksek katma değerli üretim ve ihracata dayalı sürdürülebilir bir büyüme ile sağlanması amaçlanıyor.

Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

ekran-resmi-2023-10-30-12-24-26.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.