Ekrem İmamoğlu ile ortak noktamız demişti, İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında soruşturma başlatıldı

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında, devletin yetkili başmüfettişine hakaret ettiği ve hedef gösterdiği iddialarıyla soruşturma başlattı.

Ekrem İmamoğlu ile ortak noktamız demişti, İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında soruşturma başlatıldı
Yayınlanma:

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde İYİ Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu makamında ağırladığı görüşmede yaptığı açıklamalar tartışmalara neden oldu. Arı'nın bir müfettişin belediye başkanlarını tehdit ettiği yönündeki açıklamaları, çeşitli tepkilere yol açtı.

Arı, açıklamalarında, "En önemli ve en kıymetli ortak noktamız ikimiz de tetikçi bir müfettiş tarafından tehdit edilen iki tane belediye başkanıyız. Biliyorsunuz bir müfettiş 100 bin nüfuslu bir belediyeye de tetikçilik yapmak için gelmişti. Sonra da 16 milyon nüfuslu bir belediyeye, belediye başkanına da tetikçilik için orada olmuştu" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalar, Arı'nın devlet müfettişine yönelik hakaret içeren söylemleri ve müfettişi hedef gösterdiği gerekçesiyle Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamına alındı.

Nevşehir, İYİ Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde kazandığı belediye olarak dikkat çekmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.