Ekrem İmamoğlu, Reuters'a konuştu

Reuters'a açıklamalarda bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son gelişmeleri değerlendirdi.

Ekrem İmamoğlu, Reuters'a konuştu
Yayınlanma:

Reuters'a açıklamalarda bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye halkının demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü talebine vurgu yapacak bir mesaj içereceğini belirtti.

İmamoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin adaylarına karşı muhalefet partilerinin artık ittifak içinde olmamasının, yeniden seçilmeyi 2019'daki ilk zaferinden daha zor hale getireceğini kabul etti. Ancak İmamoğlu, yine de AK Parti'nin yeni adayını mağlup edeceklerine olan güvenini dile getirdi. AK Parti, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2018-2023 döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Murat Kurum'u aday gösterdi.

Reuters, İmamoğlu'nu "Türkiye'nin en büyük şehrini yöneten, ülke çapında muhalefetin en yüksek profilli lideri" olarak tanımlayarak, AK Parti'nin 25 yıllık iktidarına son verdiğini vurguladı. Haberde, 31 Mart seçimlerinden sonra yaşananlar ve Cumhurbaşkanlığı ile genel seçim sonuçlarının muhalefeti bir araya getirme konusundaki zorlukları da ele alındı. İmamoğlu, "Gerçek şu ki, geçen seçimden daha zor olacak. O zamanlar ittifaklar daha net bir konumdaydı." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.