Elon Musk hedefine ulaştı! İnsan beynine ilk çip takıldı

Geçtiğimiz yıl beyin çipi projesini insanlar üzerinde denemek için onay alan Elon Musk'ın sahibi olduğu nöroteknoloji şirketi Neuralink, şimdi de ilk defa bir insana beyin çipi implantı yerleştirdi.

Elon Musk hedefine ulaştı! İnsan beynine ilk çip takıldı
Yayınlanma:

Elon Musk, insan beynine ilk kez çip yerleştirilmesi hakkında yaptığı açıklamada iyileşme sürecinin olumlu ilerlediğini belirterek, elde edilen ilk sonuçların umut verici olduğunu ifade etti.

Neuralink'in kurucusu Musk, ilk ürünlerinin adının "Telepati" olduğunu duyurdu. Bu çip, sadece düşünce ile telefon, bilgisayar ve birçok cihazın kontrolünü sağlayabiliyor. Musk, ilk kullanıcıların uzuvlarını kullanma yeteneğini kaybetmiş bireyler olacağını söyleyerek, özellikle bu teknolojinin Stephen Hawking gibi hızlı düşünen bireyler için büyük bir iletişim avantajı sağlayabileceğini belirtti.

Neuralink, beyin çipi projesinin insanlar üzerinde denemelerine başlamak için Mayıs 2023'te ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) onay almıştı. Daha önce maymunlar üzerinde yapılan testlerde, çiplerin beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktardığı gözlemlenmişti.

Neuralink'in amacı, beyne yerleştirilen mikroçipler aracılığıyla felç, körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmek ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.