Emekli Halk Kart nedir? Emekli Halk Kart nereden alınır? Emekli Halk Kart ne için kullanılır?

CHP belediyeleri, bütçe olanakları dahilinde emekliler ve dezavantajlı gruplara yönelik sosyal yardımlarını artırmayı planlıyor. Belediyelere, Emekli Halk Kart desteği, kent lokantaları, gıda bankaları ve sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması konusunda talimat verildi. İşte Emekli Halk Kart desteği ile ilgili tüm merak edilenler...

Emekli Halk Kart nedir? Emekli Halk Kart nereden alınır? Emekli Halk Kart ne için kullanılır?
Yayınlanma:

Emekli Halk Kart uygulamasının CHP belediyelerinde hayata geçirileceği belirtilirken, kartın işleviyle ilgili parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, SODEM’de “Emekli Halk Kart” uygulaması için özel bir birim oluşturulmuş durumda. Bu birim, karta ilişkin çalışma prensiplerini belirlemekle meşgul. “Emekli Halk Kart” çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Mevcut kart uygulamaları inceleniyor ve eksiklikler, öneriler, eleştiriler, yenilikler ve teknik altyapı uygunluğu gibi konular ele alınıyor. Uygulama kapsamında bir yönerge hazırlanması ve yeni bir logo tasarımı da planlanıyor. 412 belediyede uygulanması öngörülen “Emekli Halk Kart”, gıda alışverişlerinde, doğalgaz ve su faturası ödemelerinde kullanılabilecek.

CHP’li bazı belediyelerde mevcut sosyal yardım kartları kullanılmaya devam edecek ve emeklilerin kullanacağı kartların üzerine “Emekli Halk Kart” logosu eklenecek. Sosyal yardımlarda kart uygulamasına geçmemiş belediyeler için ise yeni kartlar çıkarılacak ve bu kartlara “Emekli Halk Kart” logosu eklenecek. Öncelikli olarak büyükşehir belediyelerinde başlatılacak olan uygulama, daha sonra kademeli olarak tüm CHP’li belediyelere yaygınlaştırılacak.

CHP belediyeleri, bütçe olanakları çerçevesinde, özellikle emekliler, geçim sıkıntısı çekenler, gıdaya erişimde zorlananlar ve dezavantajlı gruplar için sosyal yardımlarını sürdürecek. Belediyelere, kent lokantaları açılması, gıda bankalarının kurulması, Emekli Halk Kart desteğinin sağlanması, sosyal tesis ve kreş sayısının artırılması, ulaşım desteklerinin devam ettirilmesi ve sağlık hizmetleri ile hasta bakımı gibi hizmetlerin yaygınlaştırılması yönünde talimat verildiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.