Emekli maaşı farkları hesaplara yattı!

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kararı doğrultusunda fark ödemeleri bugün banka hesaplarına yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayan bu düzenlemeden toplam 3 milyon 703 bin 788 emekli faydalanacak.

Emekli maaşı farkları hesaplara yattı!
Yayınlanma:

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarıldığı açıklanmıştı. Maaş farkları bugün itibarıyla hesaplara yattı.

MAAŞ FARKI DAHİ EMEKLİYE YETMİYOR

Emekliler, 10 bin liralık maaşla ayın ortasını borç almadan geçiremiyordu. Artışın ardından bile hayat mücadelelerinin devam ettiğini belirten emekliler, 12 bin 500 TL'nin alım gücünün yetersiz olduğunu ifade ediyor.

2 bin 500 TL'lik artışın yetersiz olduğunu belirten bir emekli, "Devlet memurlarına büyük zam yapılırken, emeklilere çok az veriliyor. Para olmadığını söylüyorlar ama memura zam bulunabiliyor. Bize de onların aldığı zamma yakın bir artış yapılmalı." şeklinde konuştu.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarılması, bütçeye aylık 5.5 milyar TL ek yük getirecek. Düzenleme öncesinde 1 milyon 142 bin emeklinin maaşı 10 bin TL'nin altındaydı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.