Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen: “Emekliler yılında yüzümüz gülsün”

TÜİK tarafından bugün açıklanan haziran ayı enflasyon rakamı sonrasında Memur, İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da netleşti. Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, Ulus'ta bugün yaptığı açıklamada “Emekliler, Hazineye gider ya da devlete maliyet değildir. Bu zamlarla emekliler nasıl geçinecek?” dedi.

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen: “Emekliler yılında yüzümüz gülsün”
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon oranına göre memur emeklilerine yüzde 19,31, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 24,73 zam yapılacak.

Enflasyon oranıyla birlikte en düşük kamu görevlisi emeklisi aylığı 17 bin 585 TL, en düşük memur maaşı ise 36 bin 460 TL olacak.

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, “En düşük görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki fark yüzde 50’yi aşmış durumda. Biz, çalışırken devletimize vergimizi ödedik, Hazine'ye katkımızı sağladık, birey olarak sorumluluğumuzu yerine getirdik, ülkemizin büyümesinde ve güçlenmesinde görevimizi yaptık. Geldiğimiz noktada ise emek veren, vergi ödeyen, Hazine'ye katkı sağlayan emekliler, asgari ücretin altında, görev aylığının yarısı kadar emekli aylığı alıyor.” dedi.

emek44.jpg

“BU YIL EMEKLİLER YILI OLAMAZ”

2023 Temmuz ayında yapılan seyyanen iyileştirmenin kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmaması nedeniyle emeklilerin 6 ay gelir kaybı yaşadığını dile getiren Küçükkösen, “Olumsuz ekonomik verilerin, yüksek enflasyon gerçeğinin ve kayıp üreten mali politikaların sorumlusu, nedeni ve gerekçesi emekliler ve sabit gelirliler olamaz, olmamalıdır. Bu yıl Emekliler Yılı olamaz, bu yıl olsa olsa ‘Emekliler yıldı’ olur… Bu yılın 'Emekliler Yılı' olmasını istiyorsak;

  • * 2023 Temmuz ayında verilen seyyanen ödemeyi emekli aylıklarına yansıtalım.
  • * Ek ödeme başta olmak üzere, bütün gelirleri prime esas kazanca dahil edelim.
  • * Aylık bağlama oranını yükseltelim.
  • * Kira yardımı yapalım.
  • * Eş ve çocuk yardımını ödemeye devam edelim.
  • * 1. Dereceye 3600 Ek Göstergeyi gecikmeden hayata geçirelim.” ifadeleriyle emeklilerin taleplerini iletti.

emek22.jpg

Son olarak, Küçükkösen, sıkılaşma politikalarının ve tasarruf tedbirlerinin emekliler üzerinde uygulanma anlayışını reddettiklerini belirterek, “Bugün belli olan maaş/ücret artışlarına ilave iyileştirme yapılmasını bekliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın emekliler yılında; İnsanca yaşayabileceğimiz bir maaş, gelir dağılımında adalet, paylaşımda hakkaniyet talebimize sessiz kalmayacağını biliyoruz.” diye konuştu.

emek.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.