Emekli ve memur maaşında son durum!

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği maaş zammı oranları, haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla büyük oranda netlik kazanacak.

Emekli ve memur maaşında son durum!
Yayınlanma:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22.72 olarak gerçekleşti. Ocak - temmuz döneminde yılda iki kez yapılan zam oranlarının belirlenmesinde enflasyon oranları kritik rol oynuyor.

2024 YILI MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ

TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3.37, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 22.72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75.45, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 62.51 olarak gerçekleşti. Bu veriler doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 22.72 olarak belirlendi.

HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Merkez Bankası’nın piyasa katılımcılarıyla yaptığı anketlerde, haziran ayı enflasyonunun yüzde 2.54 ile yüzde 2.56 arasında gerçekleşmesi öngörülüyor. Haziran ayı enflasyonu beklentiler doğrultusunda gerçekleşirse, yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon oranı yüzde 25.86 olacak. Bu durumda, temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 25.86 oranında zam yapılması bekleniyor. Ancak kesin oran, haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

MEMUR VE EMEKLİ MEMUR MAAŞ ZAMMI

Memur maaşları ve emekli memur aylıkları için de temmuz ayında zam yapılacak. Ocak ayında yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı alan memurlar, temmuz ayında yüzde 10 oranında bir zam daha alacak. Beş aylık dönemdeki enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte memur ve emekli memur maaşlarında yüzde 17.32 oranında artış yapılması kesinleşmiş durumda. Ancak, haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla bu oran da netlik kazanacak.

TEMMUZ 2024 ZAM ORANLARI

Mevcut enflasyon verilerine göre, temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 25-26 arasında, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 20-21 arasında zam yapılması bekleniyor. Kesin zam oranları, TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla netleşecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.