Emiş Yıldızhan'a yılın annesi ödülü verildi

Altındağ Belediyesi, Altındağlı kadınların ‘Anneler Günü’nü kutladı.

Emiş Yıldızhan'a yılın annesi ödülü verildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ Belediyesi, Altındağlı kadınların ‘Anneler Günü’nü kutladı. Etkinlik, kadın eğitim ve kültür merkezlerinden eğitim alıp kendi başarı hikâyelerini kendileri yazan kadınların etkileyici performansları ile renklendi.

ALTINDAĞLI KADINLAR, ALTIN KADINLARDIR

Annelerin ne kadar kutsal ve kıymetli olduğunu hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Cennet, analarımızın ayakları altında… Onların kıymetini bugün değil her gün bilmeliyiz. Altındağlı kadınlar, altın kadınlardır. Kendi başarı hikayelerini kendileri yazan altın kadınlardır. Başarılarıyla örnek olan tüm kadınlarımızı tebrik ediyor, önce şehit ve gazi anneleri ve eşleri başta olmak üzere tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. Başkan Tiryaki, açmış oldukları merkezler ile 60 binin üzerinde kadına 100 branşta eğitim verildiğini, yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağladıklarını ve pek çoğunun meslek sahibi olduğunu da belirtti. Altındağ Belediyesi’nin Anneler Günü dolayısıyla, 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi’nde açılan resim sergisi ile başlayan etkinlikleri, üç çiftin nikah merasimi, “Yılın Annesi Film Gösterimi” ve ödül töreni ardından kadın eğitim ve kültür merkezleri tasavvuf korosu dinletisi ile devam etti. “Yılın Annesi” seçilen Emiş Yıldızhan ödülünü Başkan Veysel Tiryaki’nin elinden aldı.

VATANA MİLLETİ HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRDİK, BU BİZİM GURURUMUZ

67 yaşındaki Emiş Yıldızhan bu yıl, “Yılın Annesi” ödülüne layık görüldü. Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ne üye olan Yıldızhan’ın beş çocuğundan üçü görme engelli. Kayseri’den Ankara’ya evlatlarının eğitimi için geldiklerini söyleyen Emiş Yıldızhan hayat hikayesini şöyle anlattı, “Benim beş çocuğum var, üçü görme engelli… Allah’a çok şükür ki, iki tanesini öğretmenlik hayaline kavuşturdum. Kayseri’den kalktık, Ankara’ya geldik. Burada, Aydınlıkevler Göreneller Okulu var. Çocuklarım için en iyi eğitim seçeneğiydi. Babası Mahmut Bey de, ben de görme engellilerin alfabelerini kendi başımıza öğrendik. Onlara ders notlarını okuduk, sınavlara hazırladık, düşer gibi olduklarında ellerinden tuttuk. Allah’ın bize verdiği en güzel nimet onlar… Biri rehber öğretmeni, diğeri Türkçe öğretmeni oldu. Babaları, Ramazan ayında okul bahçesinde kızları beklerken orucunu açardı. Büyük emekler verdik, meyvelerini de aldık çok şükür. Onlar artık kendi hayatlarını idare edebilir durumda. Bunun huzuru bambaşka… Ben, vatana millete hayırlı, bizi çok mutlu eden evlatlar yetiştirdim. Bununla gurur duyuyoruz. Engelli evladı olan ailelere tavsiyemiz, onları engelli biri gibi görmeyin. Sevin ve destekleyin, ilgilenin. Onlar sizlerin sevgisi ile güçlenecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.