En düşük emekli maaşı belli oldu: AK Partili isim son noktayı koydu | Emeklilerin merakla beklediği en düşük maaş açıklandı!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşına zam gündemi ile ilgili son noktayı koydu. Güler en düşük emekli maaşı konusunda rakamı açıkladı.

En düşük emekli maaşı belli oldu: AK Partili isim son noktayı koydu | Emeklilerin merakla beklediği en düşük maaş açıklandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bugün saat 12:00'de, vergi kanunları ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kapsamlı bir kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, basına yaptığı açıklamada kanun teklifinin ayrıntılarını ve emekli maaşlarına yönelik önemli bir düzenlemeyi duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTIRILDI

Güler'in açıklamasına göre, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Bu artış, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve enflasyon karşısında gelirlerini korumayı amaçlıyor.

YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ

Abdullah Güler, vergi kanunları ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 53 maddeden oluşan yeni bir düzenlemenin Meclis'e sunulduğunu belirtti. Güler, düzenlemenin amacının vergi adaletini güçlendirmek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek, vergi uyumunu artırmak ve tahsilat etkinliğini artırmak olduğunu ifade etti.

VERGİ DÜZENLEMESİNİN AYRINTILARI

  • Kayıt Dışılıkla Mücadele: Kayıt dışı ekonomiyle daha etkili bir şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor.
  • Vergi Uyumunun Artırılması: Vergi uyumunun artırılması ve uygulanma şeklinin değiştirilmesi için yeni düzenlemeler getiriliyor.
  • Devreden KDV'nin Azaltılması: Devreden KDV'nin azaltılması için gerekli adımlar atılıyor.
  • İthalatın Azaltılması: İthalatın azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla bazı düzenlemeler yapılacak.
  • Tahsilat Etkinliğinin Artırılması: Vergi tahsilatının etkinliğini artırmak için yeni önlemler alınıyor.
  • Küresel Asgari Vergi: Çok uluslu şirketlerde küresel asgari vergi uygulamasına yerel asgari kurumlar vergisi düzenlemeleri getiriliyor.
  • Gelir ve Kurumlar Vergisi Kesintisi: Vergi güvenliğini sağlamak amacıyla gelir ve kurumlar vergisi kesintisi yapılmasına imkan sağlanıyor.
  • POS Cihazı Kullanım Cezaları: Başkasına ait POS cihazı IBAN'ı kullanımına yönelik cezalar artırılıyor.
  • Vergi Affı: Vergi affını uzlaşma kapsamı dışına çıkartılıyor.

YANLIŞ BİLGİLERE DİKKAT

Güler, kanun teklifinin dışında bambaşka konular çalışıyormuş gibi yanlış bilgilerin dolaştığını ifade ederek, "Çalışmadığımız birçok konu sanki varmış gibi paylaşıldı" dedi. Bu tür dezenformasyon amaçlı bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.