En düşük emekli maaşı ne kadar olacak: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'zam' beklentisi oluşturan açıklama

10 bin lira olan en düşük emekli maaşına yönelik bir düzenleme üzerinde çalışıldığı açıklandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli maaşında düzenleme için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Toplumun her kesiminin yanındayız" mesajını verdi.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'zam' beklentisi oluşturan açıklama
Yayınlanma:

Konuyla ilgili TRT Haber'de değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şunları kaydetti:

"Geçen hafta çarşamba günü haziran ayı TÜFE rakamları açıklandı. Böylece 16 milyon emeklimizin, 4 milyon aktif çalışan memurumuzun ve maaşları memur katsayılarına göre belirlenen kesimin aylıkları belli olmuştu. Özellikle SSK ve Bağkur emeklileri açısından sayıları 13,4 milyon seviyesinde. Geçen ocak ayında 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkan bir tamamlama maaşı vardı. Yani bu bir tamamlama maaşı olduğunu tekrar ifade edelim. Geçen hafta çarşamba günü en çok merak edilen ya da bizim de TRT yayınlarında ifade ettiğimiz, şimdi SSK, Bağkur emeklilerinin beklediği temel bir mesele var: 10 bin lira tamamlama maaşının artırılıp artırılmayacağı hususu."

Zengin, "Bu konuda da bugün hem medyaya yansıyan hem de Sayın Ömer Çelik'in açıklamalarında gördüğümüz gibi bu konuda bir çalışma yürütülüyor. Ancak çalışmalar neticelendiğinde kamuoyuna bir açıklama yapılacaktır. Tecrübelerime dayanarak şunu ifade edebilirim: Bugün ya da en geç yarın bu konuda kamuoyuna açıklama yapılması kuvvetle muhtemel. Eğer bu konuda bir adım atılacaksa, bunun bir kanuni düzenlemeyle yapılması mümkün. Bugün 5510 sayılı yasada emekli maaşları 10 bin liranın altında olanların 10 bin liraya tamamlanması rakamının mecliste bir yasal düzenlemeyle düzeltilmesi söz konusu olduğu için, bu konuda özellikle meclis kapanmadan yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından en düşük emekli aylığına yönelik bir soru üzerine de emekli maaşı konusuyla ilgili çalışma olduğu ve en geç yarın karar verilmesini beklediğini aktardı. Çelik, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının bu kapsamda arttırılacağı ancak Orta Vadeli Programın korunmasının da önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.