Enflasyon arttı, kredi kartı borçları tavan yaptı!

Türkiye'de bireysel borçların hızla artması, özellikle kredi kartı borçlarının ciddi boyutlara ulaşması, ekonomi çevrelerinde endişe yaratıyor. Yükselen enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartlarına yöneliyor. Son dönemde açıklanan veriler, kredi kartı borçlarındaki artışın tehlikeli bir seviyeye ulaştığını gösteriyor.

Enflasyon arttı, kredi kartı borçları tavan yaptı!
Yayınlanma:

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine dayandırılan bilgilere göre, kredi kartı ile yapılan ödemelerin tutarı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 105 oranında arttı. Ancak, kredi kartı işlemlerinin adedi sadece yüzde 21 oranında artış gösterdi. Bu durum, vatandaşların daha büyük miktarlarda harcama yaptığını, ancak işlem sayısının bu artışa paralel olmadığını ortaya koyuyor.

KARTLI ÖDEMELERDE REKOR ARTIŞ

Sözcü'de yer alan habere göre, 2024 yılının haziran ayında kredi kartları ile yapılan ödemelerin toplam tutarı 1 trilyon 56.8 milyar TL'ye ulaştı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 105'lik bir büyümeyi işaret ediyor. Aynı dönemde, kredi kartı ile yapılan ödeme adedi ise 887.8 milyon olarak kaydedildi ve bu da yıllık yüzde 21'lik bir artış anlamına geliyor.

BÜYÜK ÖDEMELER KREDİ KARTIYLA YAPILIYOR

Haziran ayı sonu itibarıyla toplam kartlı harcama adedi ile tutarlar arasındaki fark dikkat çekici boyutlara ulaştı. BKM verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan toplam ödeme tutarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artarak 1 trilyon 267.6 milyar TL oldu. Ancak, kartlı ödeme işlemlerinin sayısı yüzde 17 artarak 1.5 milyar adet olarak gerçekleşti. Bu veriler, vatandaşların büyük ödemelerini kredi kartları ile yapma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.