Enflasyon evlenecek çiftleri de vurdu! İşte cep yakan fiyatlar...

Dünya evine girecek olan çiftler enflasyon rakamlarını yakından takip ediyor. Yüksek enflasyonun yakından etkilediği eşya fiyatları, ev kiraları ve düğün mekanları yeni ev kuracak olan çiftlerin ceplerini yakıyor.

Enflasyon evlenecek çiftleri de vurdu! İşte cep yakan fiyatlar...
Yayınlanma:

2024 yılında dünya evine girecek olan çiftler için büyük koşuşturma başladı. Düğün masrafı ve ev eşyalarının oluşturduğu fiyatlar, alıcıların ceplerini zorluyor. Sıfırdan ev kuracak olan çiftler zamlı fiyatlara yakalanmamak için ev bulmadan önce eşya satın alıyor.

EŞYALAR AYLAR ÖNCESİNDEN SATIN ALINIYOR!

Yüksek enflasyon oranı ve döviz kurundaki dalgalanmalar birçok alanda fiyatları etkilediği gibi beyaz eşya, oturma grubu, küçük ev aletleri gibi farklı ürünlerin de fiyatının yükselmesine sebep oluyor. Bu durum, evlenecek olan çiftleri aylar öncesinden ev eşyalarını almaya sevk ediyor. Piyasada ev eşyalarının fiyatlarını araştıran alıcılar, çoğunlukla gelecek dönemde zam gelme kaygısıyla hareket ediyor ve olası bir zamdan önce özellikle beyaz eşya kategorisindeki ürünleri satın alıyor.

EN UYGUN EVLİLİK MASRAFI 220 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

2024 yılında yeni evlenecek bir çift için bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı ve ankastre mutfak setinden oluşan beyaz eşya grubunun fiyatı ortalama olarak 70 binden başlıyor.

beyazesya.jpg

Yeni evlenecek olan çiftler için olmazsa olmaz olan eşyalardan biri de salon takımı. Çok sayıda çift daha uygun fiyatlı olması sebebiyle koltuk takımı, yemek odası takımı ve yatak odası takımından oluşan düğün paketlerini tercih ediyor. Bu ev eşyalarından oluşan ortalama bir düğün paketinin fiyatı ise 60 binden başlıyor. Küçük ev aletlerinden oluşan bir mutfak seti ise ortalama olarak 8 binden başlıyor.

evesyasi.jpg

Evlenecek çiftleri en çok zorlayan aşamalardan biri de düğün yapılacak mekanı ayarlamak. Organizasyondan, yemeğine kadar pek çok ayrıntının yer aldığı ortalama bir mekanın fiyatı yaklaşık olarak 80 binden başlıyor.

dugunmekani.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.