Engellilerden ÖTV tepkisi: Bizi de mi uyutacaklar?

Nursel Köylücü, engellilerin uzaydan gelmediğini, sosyal devletin sağladığı hakların lütuf değil, en doğal haklar olduğunu vurguladı.

Engellilerden ÖTV tepkisi: Bizi de mi uyutacaklar?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Engelli hakları konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Nursel Köylücü, Türkiye Cumhuriyeti sosyal devletinin engellilere karşı yükümlülüklerini hatırlatarak, engellilerin yaşadığı zorlukları dile getirdi.

EKONOMİK KRİZ VE ENGELLİLER

Son dönemde yaşanan ekonomik krizle birlikte engellilere yönelik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulamasına dikkat çeken Köylücü, bu durumun engellilerin hayatını daha da zorlaştırdığını belirtti. ÖTV'nin engellilerden alınarak, "Engelli yaşamasın, engelli evlerine kapansın ve engelli ekonomik kriz çıkartıyor" gibi söylemlerle engellilerin hayattan koparılmaya çalışıldığını ifade etti.

Köylücü, "Haklarımızın hiçbirinden asla taviz vermeyeceğiz. Özel araba olarak verdikleri bu arabalar bahşiş değil. Bize verilen bir sadaka değil. Sosyal devletin verdiği bir ödemedir." dedi.

1-001.jpg

ARABALAR, LÜKS DEĞİL İHTİYAÇ

Engelliler için sağlanan özel araçların lüks değil, bir ihtiyaç olduğunu belirten Köylücü, bu araçların engellilerin eli, ayağı ve uzvu olduğunu söyledi. Akülü arabası olmadan hayatta var olamayacağını belirten Köylücü, evine kapanmak zorunda kalacağını ve toplumla sosyal dayanışmasının tamamen kopacağını dile getirdi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Nursel Köylücü, yetkililere, devlete ve Cumhurbaşkanı'na seslenerek, "Bizler uzaydan gelmedik. ÖTV ve engellinin tüm haklarını istiyoruz ve asla vermek istemiyoruz." dedi. Ayrıca, sokak hayvanlarının uyutulması konusunda yapılan bazı açıklamalara atıfta bulunarak, "Acaba bize de mi 'uyutulsun' diyecekler?" sorusunu yöneltti.

Köylücü'nün açıklamaları, engellilerin haklarının korunması ve yaşam kalitelerinin artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme taşıdı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.