Erdoğan ile Berdimuhamedov'dan kritik görüşme: İmzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile Antalya'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Berdimuhamedov'dan kritik görüşme: İmzalar atıldı
Yayınlanma:

3’üncü Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye'ye gelen Berdimuhamedov ile yapılan görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular da ele alındı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında özellikle İsrail'in masum sivillere yönelik sistematik saldırılarına ilişkin endişeler dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Türkmenistan arasında karşılıklı kazanç sağlayacak adımların artarak sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesine ulaştırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

turk2.jpg

Ayrıca, İsrail'in gıda yardımı almak üzere bekleyen sivillere yönelik saldırısının kabul edilemez olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye gönderilen insani yardımların artırılması için Türkiye ve Türkmenistan'ın iş birliği yapabileceğini dile getirdi.

Görüşme öncesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkmenistan tarafından doğum günü vesilesiyle "Türkmen Halkının Fahri Aksakalı" unvanı verildi ve kendisine hediye kaftan sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu jeste teşekkür ederek, konuğu Berdimuhamedov'a nazik davranışından dolayı minnettarlığını ifade etti.

Görüşme sırasında Türkiye ile Türkmenistan arasında "Doğal Gaz Alanında İş Birliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İş Birliği Mutabakat Zaptı", "Petrol ve Doğal Gaz Alanlarında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı" ve "Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında Mutabakat Muhtırası" gibi önemli anlaşmalar imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.