Erdoğan, Özel ve Bahçeli, KKTC'de resmi törende buluşacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak etkinliklere katılmak üzere KKTC'ye ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan, Özel ve Bahçeli, KKTC'de resmi törende buluşacak
Yayınlanma:

Özel'e, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel ve Yankı Bağcıoğlu, İstanbul Milletvekili Namık Tan ve Parti Meclisi Üyesi Selin Kırçiçek'ten oluşan bir heyet eşlik edecek.

Özel'in KKTC ziyaretinde, CHP'nin eski genel başkanları Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Barış Harekatını gerçekleştiren kabinenin Çalışma Bakanı Önder Sav da yer alacak. Ayrıca, Kıbrıs Barış Harekatı'nda önemli bir rol oynayan “Ayşe tatile çıksın” parolasına ilham veren dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in kızı Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata da ziyaret programına katılacak.

CHP, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı etkinliklerine 174 Kıbrıs gazisini de götürecek.

Özel'in programı üç gün sürecek. İlk gününde, KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fazıl Küçük ile ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarlarını ziyaret edecek. Aynı gün içinde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'ı ziyaret edecek ve ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Meclis Başkanı Zorlu Töre ile görüşmeler gerçekleştirecek. Özel, önceki KKTC Cumhurbaşkanları ile de görüşmeyi planlıyor ve Meclis Başkanı Töre'nin düzenlediği resepsiyona katılacak.

20 Temmuz Cumartesi günü, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü resmi törenlerine katılacak olan Özel, bu törenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. Törenler, Lefkoşa Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve resmi geçit töreni ile başlayacak, ardından KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları gerçekleştirilecek. Program, halk dansları gösterisi ve mehter dinletisi ile sona erecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.