Erdoğan'dan grup toplantısında Kılıçdaroğlu CHP'sine sert mesajlar: ''Siyasette yumuşamayı önemsiyoruz!''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak hem iç kamuoyuna hem de dış politikaya ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

Erdoğan'dan grup toplantısında Kılıçdaroğlu CHP'sine sert mesajlar: ''Siyasette yumuşamayı önemsiyoruz!''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan gündem ile ilgili bir çok konuya değindiği konuşmasına, ''Kıbrıs Türk halkı neredeyse 3 asırdır haksızlığa, hukuksuzluğa, ayrımcılığa maruz kalıyor'' açıklamasıyla başladı.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞININ SORUNLARI

Erdoğan, Batı Trakya'daki Türk azınlığının sorunlarının Yunan makamlarıyla yapılan görüşmelerde her zaman gündemin ilk sıralarında yer aldığını belirtti. "3 çeyrek asırdır haksızlığa, ayrımcılığa maruz kalıyorlar" diyen Erdoğan, Batı Trakya'daki soydaşlarının din, ibadet ve eğitim konusundaki meselelerinin sürekli takip edildiğini vurguladı. Erdoğan, "Bundan sonra da Batı Trakya Türk azınlığa kol kanat germeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLARI

Kıbrıs Türk halkının haklarına da değinen Erdoğan, 1960'lardan bu yana Kıbrıs Türk halkının haksızlık ve ayrımcılığa maruz kaldığını hatırlattı. "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız," diyen Erdoğan, Batılı kuruluşların bu zulümler karşısında sessiz kaldığını eleştirdi. Erdoğan, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Barış Harekâtı ile Türkiye'nin, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına uzanan elleri kırdığını belirtti.

rte2.jpg

Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık iradesini kırmaya çalışan politikaların, o günden bugüne kadar artarak devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının haklarını koruma konusundaki kararlılığını yineleyerek, "Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık mücadelesinde her zaman yanlarında olacağız" dedi.

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN 50’NCİ YILDÖNÜMÜ

Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) bağımsızlığına verdikleri önemi bir kez daha tüm dünyaya ilan ettiklerini belirtti. “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı, ülkemizden geniş bir heyetin katılımıyla Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle beraber büyük bir coşkuyla kutladık,” diyen Erdoğan, Barış Harekâtı’nda şehit olan Mehmetçik ve Mücahitleri rahmetle, kahraman gazileri ise şükranla andı.

ANNAN PLANI VE FEDERALİZM

Erdoğan, 2004 yılında Annan Planı’na evet diyen KKTC’nin cezalandırıldığını, plana hayır diyen Rum kesiminin ise Avrupa Birliği’ne tam üye yapılarak ödüllendirildiğini hatırlattı. Erdoğan, "Eski yöntemlerle bir yere varılamayacağını artık görmüş durumdayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü'nün de karnı tok," dedi.

KKTC’NİN TANINIRLIĞINI ARTIRMA HEDEFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’nin tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini ve bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatı ile Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde adımlar attıklarını belirtti. Erdoğan, "Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durması için de desteklerimizi, yatırımlarımızı sürdürüyoruz," ifadelerini kullandı.

rte3.jpg

MUHALEFETE ELEŞTİRİLER

''Özellikle muhalefetin, Türkiye’yi yabancılara şikayet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz. Hatırlanacağı üzere “Sâbık Genel Başkan” döneminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin dış politikada yaşadığı savrulmalar, siyasi rekabet kavramıyla açıklanamayacak boyutlara ulaşmıştı. Kimi CHP milletvekilleri, Avrupa’da ülke ülke dolaşıp, PKK’nın Suriye’deki uzantılarının gönüllü avukatlığını yapıyorlardı.''

Erdoğan, muhalefetin Türkiye’yi yabancılara şikâyet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsediğini belirterek, CHP’yi 15 Temmuz ihanetinin faillerini aklamakla suçladı. “15 Temmuz ihanetinin faillerini aklama görevini de yine CHP yönetimi üstlenmişti. Milletin, bir gecede 252 evladını şehit vererek yazdığı milli irade destanına, ‘kontrollü darbe’ yaftası vuranlar da, bu kifayetsizlerden başkası değildi” dedi.

EKONOMİ VE ENFLASYON MESAJI

Erdoğan, ekonomideki sıkıntıların üstesinden geldiklerini ve enflasyonun bundan sonra daha hissedilir şekilde düşeceğini söyledi. “Enflasyonda da en kötü tabloyu geride bıraktığımızı düşünüyorum. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz,” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BELEDİYELERE TEPKİ

Erdoğan, CHP’li belediyelere de tepki göstererek, seçim döneminde verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. “Suyu ucuzlatmaktan bahsediyorlardı, şimdi yüzde 500 zam yapıyorlar. Liyakattan bahsediyorlardır, şimdi belediyeleri akrabadan geçinmiyor,” diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslendi: “Dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini daha büyük vaatlerde bulunarak veremezsiniz.”

BELEDİYELERİN BORÇLARI

Erdoğan, belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kaynağında tahsiline başlayacağını belirtti. “Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok” dedi.

rte4.jpg

EMEKLİLERE DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin hayat kalitesine büyük katkıda bulunduklarını ve emekli maaşlarında artışlar yaptıklarını belirtti. “Bizden önce emekli maaşları insani standartların altındaydı. Emeklilerimiz için önceki yıllarda da olduğu gibi bu yıl da maaş artışı yaptık” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin komşularıyla gerilim peşinde olmadığını ve dostluklarını ilerletmeye kararlı olduklarını belirtti. "Bu politikamızda da son derece samimiyiz, kararlıyız, iyi niyetliyiz. Tokalaşmak amacıyla uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız” diyerek Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki duruşunu özetledi.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ: ''TİMSAHIN GÖZYAŞI MERHAMETTEN DEĞİLDİR''

''Maalesef bu sayı her yıl asimetrik şekilde artıyor. Üstelik çocukalara, yetişkinlere, yaşlılara başka hayvanlara saldırıyorlar. Trafik kazalarına neden oluyorlar. Müdahale edilmedikçe sorun daha da büyüyor. Halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla okula gitmek parkta oynamak istiyor. Bizim bu arzulara sessiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Dağdaki eli kanlı teröristlere methiyeler düzenler bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Timsahın gözyaşı merhametten değildir. ''

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.