Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Hükümet kırmızı ve beyaz et fiyatlarına el atıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katıldı.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Hükümet kırmızı ve beyaz et fiyatlarına el atıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan etkinlikte önemli açıklamalarda bulunarak, tarım sektörünün geleceği ve markalaşma üzerine vurgu yaptı.

Konuşmasında, tarımın sürdürülebilirliğinin Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınması için taşıdığı öneme dikkat çeken Erdoğan, "Gıda güvenliğini sağlamak ve tarımda verimliliği artırmak, ülkemizin stratejik hedefleri arasında yer alıyor" dedi. Erdoğan, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve bu alanda yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

er2.jpg

TARIMIN BAŞARILARI VE ZORLUKLARI

Muhalefetin tarım sektörüne yönelik eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Ülkemizde muhalefetin ezberi olan 'tarım bitti' tezlerinin ne kadar içi boş olduğunu rakamlarla ispat ettik. Özellikle hemen her sene tedavüle konulan saman ithalatı söylemi tarım sektörünün tüm paydaşlarına yapılmış bir hakarettir" dedi.

Erdoğan, tarım sektöründe yaşanan başarıların altını çizerek, "Elini vicdanına koyan herkesin kabul ettiği hakikat, ülkemizin son 21 yılda başarı hikayesi yazdıklarının başında tarım, hayvancılık ve su ürünleri vardır. Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizim de sıkıntılarımız var. Tarımsal girdi fiyatları bunlardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.

GELECEK VİZYONU VE HEDEFLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecekteki hedeflerini ve vizyonlarını paylaşarak, "Başarılarımızı artırmanın, eksiklerimizi gidermenin derdindeyiz. Tarım sektörünün 21 yılda elde ettiği başarıların değersizleştirilmesine mahal vermeden Türkiye’yi hep beraber hedeflerine ulaştıralım istiyoruz" dedi.

Erdoğan, tarım sektöründe herkesin fikrine ve eleştirisine açık olduklarını belirterek, "Milli meselemiz olan tarımda biz hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Herkesin fikrine, eleştirisine, önerisine sonuna kadar açığız. Yeter ki, tarım konusu ezberlere ve önyargılara kurban edilmesin." şeklinde konuştu.

er3.jpg

KÜRESEL MÜCADELE VE SU KAYNAKLARI

Konuşmasının sonunda küresel mücadelelere ve su kaynaklarının önemine değinen Erdoğan, "Geçtiğimiz asırda yer altı kaynakları ön plandaydı. Ancak içinde bulunduğumuz yüzyılda aynı kavganın tarım alanları ve su için verileceği görülüyor. Su kaynakları ve havzaları birer çatışma alanına dönüşüyor" dedi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında tarımın sadece ekonomi için değil, milletin bekası için de temel bir öneme sahip olduğunu belirtti. "Tarımı sadece ekonomimiz için değil milletimizin bekası için temel görüyoruz." diyen Erdoğan, tarım desteklerini hem çeşitlendirdiklerini hem de artırdıklarını ifade etti.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ VE DESTEKLER

Erdoğan, tarım kredi kooperatiflerinin sektördeki ve çiftçilerin yanında olmaya devam ettiğini vurgulayarak, tarım kredilerinin toplamının 480 milyar TL’yi aştığını söyledi. Bu kredilerle Ziraat Bankası’nın sektörün kredi ihtiyacının yüzde 75'ini tek başına karşıladığını belirtti. Erdoğan, "Bu kredi miktarının yüzde 91’i faiz desteği verilen kredilerden oluşuyor. 110 milyar TL tutarındaki kredinin faizinin tamamı devletimiz tarafından ödeniyor." dedi.

YEŞİL KALKINMA VE KIRSAL KALKINMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu’da yeşil kalkınma ile kırsal kalkınma süreci başlattıklarını ve hibe desteği esas proje limitini 7 milyon TL’den 14 milyon TL’ye yükselttiklerini duyurdu. "Bizim gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmektir." diyerek yerel üretimin önemine dikkat çekti.

erdogan.jpg

YENİ İSTİHDAM VE HİBE DESTEKLERİ

Erdoğan, 5 milyar TL hibe desteği sağlanacağını ve bu desteklerin hak sahiplerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacağını belirtti. "Bu desteklerle yaklaşık 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız." diyen Erdoğan, Ziraat Bankası’nın yeni tarımsal kredi uygulamalarının da ay başında paylaşıldığını söyledi.

FAİZ İNDİRİMİ VE KREDİ LİMİTLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilere ilk defa ilave faiz indirimi uygulanacağını duyurdu. Küçük ekipman kredisi limitinin 250 bin TL’ye çıkarıldığını, küçükbaş hayvan üreticilerine verilen kredinin limitinin 400 bin TL’den 600 bin TL’ye yükseltildiğini belirtti. Büyükbaş hayvan üreticileri için ise kredi limitinin 1,5 milyon TL’ye yükseltildiğini ifade etti.

Genç çiftçilere yönelik desteklerden de bahseden Erdoğan, genç çiftçi kredisinin limitinin 1,5 milyon TL’den 2,5 milyon TL’ye, kadın çiftçi kredisinin de aynı şekilde 2,5 milyon TL’ye yükseltildiğini açıkladı. "Ziraat Bankamızın bu müjdeli haberlerinin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.