Erzincan İliç'te altın madeninde facia: Toprak kayması gerçekleşti!

Erzincan'da toprak kayması meydana geldi. İliç'teki altın madeninde gerçekleşen toprak kaymasına ekipler müdahale ediyor.

Erzincan İliç'te altın madeninde facia: Toprak kayması gerçekleşti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen geniş çaplı toprak kayması, bölgede endişe yaratmış durumda. Çöpler köyündeki altın madeninin olduğu alanda yaşanan toprak kayması ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Ekipler, toprak altında kalanların olabileceği endişesiyle hızla harekete geçerek arama kurtarma çalışmalarını başlattılar. Bu tür durumlarda zamanın kritik olduğu bilinciyle, ekiplerin hızlı ve etkili bir şekilde çalışması bekleniyor.

Aynı zamanda, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının yaşandığı bölgeye bizzat giderek olayı yerinde incelemek üzere hareket etti. Aydoğdu, '' 10-12 kişinin toprak altında olma ihtimali var. Arama, kurtarma çalışmaları devam ediyor'' dedi.

Toprak kaymasının yaşandığı tesisin geçtiğimiz yıllarda ceza alarak bir süre kapalı kaldığı ve 3 ay önce açıldığı da öğrenildi.

Erzincan Valiliği de resmi X hesabı üzerinden paylaşım yaparak gelişmeleri aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan toprak kayması ile ilgili bilançoyu açıkladı. Yerlikaya, 9 işçiden haber alınmadığını ve 400 kişilik bir ekiple çalışmaların sürdüğünü belirtti. Yerlikaya, 8-10 dönümlük toprağın 100 dönümlük alana yayıldığını da açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da 4 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendiriliğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.