Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, vefat etti

Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, vefat etti
Yayınlanma:

Hayatını kaybeden eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ın cenazesi, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketi Şanlıurfa'da toprağa verilecek.

1964 yılında Şanlıurfa'da doğan Özcan, Suudi Arabistan Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü'nden mezun oldu. Akademik kariyerine Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Tefsir bölümünde yüksek lisans ile başlayan Özcan, daha sonra Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde doktorasını tamamladı. Aynı zamanda Harran Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı.

Ulusal ve uluslararası düzeydeki sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alarak birçok kültürel projeye liderlik eden Özcan, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak seçildi. 24. Dönemden itibaren Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı'nı üstlendi.

İleri düzeyde Arapça bilen Özcan, orta düzeyde İngilizce biliyordu. evli ve altı çocuk babasıydı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Önceki dönem Şanlıurfa Milletvekilimiz Halil Özcan kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında, Halil Özcan'ın vefatını teessürle öğrendiğini belirterek, "Merhum milletvekilimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.