Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan vefat etti

Yaşar Okuyan bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan vefat etti
Yayınlanma:

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, uzun bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Başkent Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "Yaşar Okuyan, bu sabah erken saatlerde vefat etmiştir. Uzun bir süredir hastanemizde tedavi görmekte olan Okuyan'ın sağlık durumu son haftada ciddiyet kazanmış ve 26 Aralık 2023 tarihinde saat 02.46'da, tüm çabalara rağmen çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

1949 yılında İstanbul'da doğan Okuyan, aslen Rize Çayeli Büyükköylüdür. Arif Ekim isminde bir kardeşi bulunmaktadır. Eğitim hayatına Ankara Atatürk Lisesi'nde başlamış ve ardından İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Gazetecilik alanında bir süre çalıştıktan sonra, 21 yıl boyunca çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda muhabir, foto muhabir, istihbarat uzmanı ve köşe yazarı olarak görev yapmış ve sürekli olarak Basın Kartı almaya hak kazanmıştır. Daha sonra İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

1970'li yılların başında MHP'de aktif siyasete atılan kişi, o dönemde Hergün gazetesinin köşe yazarı olmuş ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığını üstlenmiştir. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra gözaltına alınanlardan biri de Yaşar Okuyan olmuştur.

1982 yılında hapisten çıkmasının ardından işadamı kimliğiyle hareket eden Yaşar Okuyan, İmbat Fuarcılık ve daha sonra Türker İnanoğlu ile Ulusal Video şirketlerini kurmuştur. Türkiye'nin ilk ciddi kitap fuarı organizasyonlarını gerçekleştiren isim olarak bilinmektedir. Ayrıca ANAP'ın kuruluşunda Turgut Özal'a destek vermiş ve 1991 yılında Mesut Yılmaz'ın ANAP Genel Başkanlığı'na seçildiği kongrede etkin bir rol oynamıştır. Daha sonra ANAP içinde çeşitli görevlerde bulunmuş, Yalova'nın il olmasından sonra milletvekili seçilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

Mesut Yılmaz ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu ANAP'tan ve bakanlık görevinden ayrılan Yaşar Okuyan, 2002 yılında eski partisi MHP'ye katılmıştır. 2004 yılında Hüsamettin Cindoruk liderliğinde kurulan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçmiş ve partinin ismini Mayıs 2005 kongresinde Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirmiştir. Ancak, 2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatmış ve kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne katılmıştır. Daha sonra parti içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle Yaşar Nuri Öztürk tarafından ihraç edilmiştir.

2011 yılında Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı olan Yaşar Okuyan seçilememiştir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.