Etimesgut'ta folklor şov! Neşet Ertaş'ı unutmadılar!

Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Halk Oyunları ekibi, 120 kişilik dev ekibiyle halk oyunu gösterisi sundu. Neşet Ertaş'ı Anma ve Halk Oyunları Gecesi, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi Ömer Seyfettin Salonu'nda düzenlendi.

Etimesgut'ta folklor şov! Neşet Ertaş'ı unutmadılar!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Halk Oyunları ekibi, 120 kişilik dev ekibiyle halk oyunu gösterisi sundu. Neşet Ertaş'ı Anma ve Halk Oyunları Gecesi, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi Ömer Seyfettin Salonu'nda düzenlendi. Programa Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve bini aşkın başkentli katıldı. Etimesgut Gençlik Meclisi üyelerinden oluşan ekip, sahnelediği 7 bölgeden 12 oyunla izleyicilerden tam not aldı. Ekibin en küçük üyesi 3 yaşındaki Toprak Açar, performansıyla büyük alkış aldı. Programda, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın hayatının anlatıldığı film izletildi. Gösteri aralarında da Neşet Ertaş'ın unutulmaz türküleri çalınıp söylendi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, genel sanat yönetmenleri Ayşe Sinem Açar ve İsmail Açar ile Gençlik Meclisi Başkanı Erhan Göksu'yu tebrik etti. Demirel, Etimesgut'a 1999 yılında bir hedef koyduklarını hatırlatarak, "Bu hedefimiz; Etimesgut'u kültür ve sanat şehri yapmaktı. Şimdi baktığımızda bu hedefimize ulaştığımızı görüyoruz. Etimesgut artık bir kültür ve sanat şehridir. Birçok kültür tesisimiz var. Bu tesislerimizde her hafta onlarca kültür ve sanat etkinliği gerçekleştiriliyor. Gençlik Meclisimizin halk oyunu gösterisi de bu kapsamda çok başarılı bir çalışma oldu. Emeği geçen gençlerimizi kutluyorum" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.