Etimesgut'ta Orjinal Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı

Etimesgut Belediyesi Atatürk'ün ölümünün 81. yıldönümü anısına Orjinal Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergiyi açtı, 'Atatürk-Misak-ı Milli ve Türkiye Cumhuriyet'i konulu söyleşi düzenledi.

Etimesgut'ta Orjinal Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Belediyesi Atatürk'ün ölümünün 81. yıldönümü anısına Orjinal Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergiyi açtı, 'Atatürk-Misak-ı Milli ve Türkiye Cumhuriyet'i konulu söyleşi düzenledi. Katılımcılara Etimesgut Belediyesi'nce hazırlanan Atatürk'ün Nutuk hediye edildi. 80 adet orjinal Atatürk fotoğraflarından oluşan sergi 1 hafta açık kalacak. Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi sergi salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan katıldı. Söyleşiyi Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Güz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıtkı Bilgin ve yüzlerce başkentli ilgiyle takip etti.

İSTİKLALİ BAYRAKLAŞTIRAN BİR MİLLETİN EVLADIYIZ

Prof. Dr. Refik Turan konuşmasında, Atatürk'ün Ankara'yı başkent yapmasında Ankara'nın derin ve zengin tarihi ile kültürel yönünün çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Atatürk'ün Misak-ı Milli sınırlarını gerçekleştirmek için büyük gayret sarf ettiğini belirten, Turan, "Atatürk, kendi içindeki hedeflerinden asla vazgeçmedi. Çizdiği misak-ı milli sınırlarını gerçekleştirmek için mücadele etti. Hedefleri zaman zaman sekteye uğrasa da son olarak Montro Boğazlar Sözleşmesi ve ölümünün ardından 1939 yılında anavatan katılan Hatay bunun en önemli göstergesidir. Hatta Misak-ı Milli sınırları içindeki Musul ve Kerkük'e 1925 yılında hareket emri vermiş ancak Şeyh Sait isyanı gibi nedenlerden dolayı başarıya ulaşmamıştır" dedi. Turan, Türk'ün şerefli bir devlet ve millet olduğunu; tarihi hadiselerin de bunu desteklediğini kaydederek, "Biz istiklalini bayraklaştıran bir milletiz" değerlendirmesinde bulundu.

etimesgut-ataturk-11.jpg

İLÇEMİZ BİR ZAMANLAR TAŞRA OLARAK BİLİNDİ

Başkan Enver Demirel de yaptığı konuşmada Atatürk tarafından Etimesgut'un örnek nahiye olarak kurulduğunu "Atatürk ölümüyle kendi kaderine terk edilen 1990 yılında ilçe olan ilçemiz bir zamanlar taşra olarak anılıyordu. Ancak şimdi Etimesgut'ta vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu, çağdaş bir şehirde olması gereken ne varsa hepsi vardır. Her alanda onlarca proje yaptık, hizmet gerçekleştirdik. Halkımızın yaşam kalitesinin artırılması şehrimizin daha da çağdaş yapıya kavuşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşte bu Atatürk milliyetçiliğidir. Mustafa Kemal Atatürk'te ülkesi için, milleti için çalıştı. Hedefler koydu ve hedeflerini gerçekleştirdi" dedi.

PLAKET TAKDİM ETTİ

Demirel, Etimesgut'un tarihinin bütün yönleriyle anlatıldığı akademisyenler tarafından hazırlanan 'Tarihte Etimesgut Kitabı'nın Ankara'nın ve Etimesgut'un tarihine ışık tutan çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Söyleşinin ardından Demirel, Prof. Dr. Turan ve akademisyenlere plaket verdi. Başkan Demirel, Prof. Dr. Turan, akademisyenler ve vatandaşlarla birlikte Atatürk'ün 80 adet orjinal fotoğrafları, lambalı radyo ilk baskı orjinal nutuk kitabının yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdiler. Sergi 1 hafta süreyle Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret edilebilecek. 
 

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.