Eurovision gelecek yıl İsviçre'de

Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2025 yılında İsviçre'nin Basel şehrinde gerçekleşeceği duyuruldu.

Eurovision gelecek yıl İsviçre'de
Yayınlanma:

İsviçreli sanatçı Nemo'nun "The Code" adlı şarkısıyla 2024 yarışmasını kazanmasının ardından Basel, 2025 etkinliğine ev sahipliği yapma hakkını elde etti.

Yarı finaller ve büyük final 13, 15 ve 17 Mayıs 2025 tarihlerinde Basel'deki St Jakobshalle arenasında yapılacak. Provalar da aynı hafta içinde gerçekleştirilecek. Basel, Bern, Cenevre ve Zürih gibi şehirlerle rekabet ederek bu büyük organizasyona ev sahipliği yapma şansını yakaladı. Avrupa Yayın Birliği (EBU), şehrin konser alanındaki tesisler, lokal altyapı ve büyük ziyaretçi akınına ev sahipliği yapma kapasitesini dikkate aldı.

2025 Eurovision Şarkı Yarışması, İsviçre'nin Almanca konuşulan bölgesinde gerçekleştirilecek ilk etkinlik olacak. Daha önce İsviçre'de 1956 yılında Lugano ve 1989 yılında Lozan şehirleri Eurovision'a ev sahipliği yapmıştı.

EBU'nun idari sorumlusundan Martin Österdahl, "Basel'in 2025 Eurovision şarkı yarışması için ev sahibi şehir olarak seçilmesinden büyük heyecan duyuyoruz," dedi. "Yarışma 1956'da İsviçre'de Lugano'da doğdu ve neredeyse 70 yıl sonra onu doğduğu yere geri getirmek harika bir şey."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.