Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan ayının gelmesiyle soframızdan eksik etmediğimiz ramazan pidesi Türk mutfağında yer alan, Ramazan ayına özgü olan bir çeşit mayalı ve yassı ekmektir. Peki ya evde ramazan pidesi nasıl yapılabilir mi? Sizin için adım adım anlattık.

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Ramazanın gelmesiyle pide sofralarda eksik olmamaya başladı. Ramazan pidesi fiyatları ve genel gıda zamları da göz önüne alındığında bazı vatandaşlar ''Pidemizi evde yapabilir miyiz?'' sorusunu sormaya başladı.

Hem daha lezzetli bir pide çıkartmak amacı hem de daha hesaplı çözüm arayışı arayan vatandaşlar için ''Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?'' sorusunu sizler için cevapladık.

Ramazan pidesi yapılış aşamalarına dikkat edilerek kolayca hazırlanabilir. Ev ortamında yapmak isteyenler için Ramazan pidesi tarifi şöyle:

MALZEMELER

-3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzeri için; çörek otu veya susam, yoğurt ve yumurta

YAPILIŞI

  • Maya, 2 yemek kaşığı ılık su ve şekeri derin bir kap içerisinde karıştırın.
  • Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ve kalan suyu ekledikten sonra iyice yoğurun.
  • Mayalanması için 1 saat bekleyin.
  • Un serdiğiniz tezgâhın üzerinde açtığınız hamurun üzerine süt, yağ ve yumurta karışımını sürün.
  • Ellerinizi hafifi ıslatıp dış kısmından yuvarlak yapacak şekilde bastırın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serip 20 dakika da bu şekilde mayalanmasını bekleyin.
  • 200 derecede üzeri kızaracak kadar pişirin. Afiyet olsun

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.