EYT sanayiyi kötü etkiledi: Tecrübe kayboldu

Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği Başkanı Süleyman Ekinci, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin, sanayide nitelikli eleman eksikliğini artırdığını ve uzun süredir devam eden bu sorunu daha da derinleştirdiğini dile getirdi.

EYT sanayiyi kötü etkiledi: Tecrübe kayboldu
Yayınlanma:

Süleyman Ekinci, uzun yıllardır vasıflı eleman bulma konusunda yaşanan sıkıntının, ustaların emeklilikleriyle birlikte deneyim ve birikimin kaybedilmesine sebep olduğunu vurguladı.

Başkan Ekinci, EYT düzenlemesi öncesinde kademeli bir geçişin gerekliliğine dikkat çektiklerini belirtti. Özellikle özel sektörün uzun süredir nitelikli eleman sıkıntısını gündeme getirdiğini ve meslek liselerinin öneminin artırılması gerektiğini vurguladı. Meslek liselerinin itibarının azaldığını, herkesin mühendis olmaya teşvik edildiğini fakat aslında teknik elemanlara olan ihtiyacın arttığını söyledi. Ekinci, bu bakış açısının değişmemesi halinde işsizlik sorununun daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.

Sanayide nitelikli elemana olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını belirten Ekinci, EYT düzenlemesinin işverenleri finansal olarak zorladığına ve nitelikli eleman açığını artırdığına dikkat çekti. Özellikle ustaların emeklilikleri sonrasında sanayide büyük bir deneyim kaybı yaşandığını ve bu boşluğun henüz kapatılamadığını ifade etti.

Ostim'deki işletmelerin bu eksikliği gidermek için çaba sarf ettiğini ancak halihazırda bu sorunla başa çıkmanın zor olduğunu belirten Ekinci, beceri geliştirme programlarının acilen devreye sokulması gerektiğine işaret etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.