EYT'li Bilal Erdoğan'dan EYT açıklaması: ''Büyük bir felaket''

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Kampı'nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

EYT'li Bilal Erdoğan'dan EYT açıklaması: ''Büyük bir felaket''
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP tarafından desteklenen, AK Parti iktidarının ise başlangıçta karşı çıktığı fakat Mart 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan EYT düzenlemesini “büyük bir felaket” olarak nitelendiren Bilal Erdoğan, düzenlemenin siyasetin popülizme zorlanmasıyla hayata geçtiğini savundu.

“EYT POPÜLİZMLE GERÇEKLEŞTİ”

Bilal Erdoğan, EYT’nin topluma yanlış anlatıldığını ifade ederek, düzenlemenin gençler arasında iş imkanlarının artacağı yönünde bir beklenti oluşturduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti. Erdoğan, “EYT’nin propagandasını yapanlar, gençlere ‘EYT çıksın, bir sürü insan emekli olacak, onların boşalttığı iş sahalarına gençler girecek’ dedi. Oldu mu öyle bir şey? Gençler burada aldatıldı” şeklinde konuştu.

“EYT’YE HAK KAZANDIM AMA KARŞIYIM”

EYT’den yararlanmasına rağmen düzenlemeye karşı olduğunu belirten Bilal Erdoğan, erken emeklilikle ilgili finansal yüklerin gençlerin omuzlarına bindiğini vurguladı. Erdoğan, “42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti.” diyerek, gençlerin bu tür düzenlemelere karşı daha bilinçli olmaları gerektiğini söyledi.

ALTERNATİF ÖNERİLER ÇAĞRISI

EYT’nin yanlış olduğunu savunan Erdoğan, popülist politikalara karşı daha iyi çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı. "O 43 yaşındaki emekli, ölene kadar maaş alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim” diyen Erdoğan, siyasetin yapıcı eleştirilerle daha ileriye taşınması gerektiğini belirtti.

“GEÇTİĞİMİZ 20 YIL YATIRIM DÖNEMİYDİ”

Konuşmasında ekonomiye de değinen Erdoğan, Türkiye’nin son 20 yılda büyüme ve yatırım dönemini yaşadığını söyledi. Gelir dağılımı adaletsizliğinin bir sorun olduğunu kabul eden Erdoğan, zenginlerden daha fazla alınıp, fakirlere daha fazla yardım yapılması gerektiğini dile getirdi. Erdoğan, "Geçtiğimiz 20 yıl bizim yatırım dönemimizdi, büyüme dönemimizdi" diyerek, ekonomik adaleti sağlamak adına alınan vergi tedbirlerinin önemine işaret etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.