F-16 açıklaması MSB'den geldi: ABD'den teklif ve kabul mektubu!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarının aktardıklarına göre, Türkiye'nin hava savunma gücünü artırmak amacıyla ABD'den 40 adet yeni F-16 Blok-70 savaş uçağının tedariki için teklif ve kabul mektubu alındığı duyuruldu. Ayrıca, mevcut 79 adet F-16'nın modernize edilmesi planları da kapsam içerisinde yer alıyor.

F-16 açıklaması MSB'den geldi: ABD'den teklif ve kabul mektubu!
Yayınlanma:

MSB'nin açıklamasına göre ABD'den 40 adet yeni F-16 Blok-70 savaş uçağının tedariki için teklif ve kabul mektubu alındığı duyuruldu. Bunun yanında 79 adet F-16'nın da modernize çalışmalarının bu anlaşmada bulunduğu açıklandı.

MSB tarafından yapılan açıklamada, terörle mücadelede gerçekleştirilen operasyonlar da açıklandık. Son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda 25 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bu başarıyla birlikte, 1 Ocak 2024'ten bu yana Irak'ın 193'ü, Suriye'nin kuzeyinin ise 290'ı olmak üzere toplam 483 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, FETÖ ile mücadelenin de kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde ve destekleriyle tam bağımsız savunma sanayi hedefi doğrultusunda yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin geliştirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlendirildiği ifade edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda alınan F-16 Blok-70 savaş uçaklarının, Türkiye'nin hava savunma kabiliyetini artıracağı ve ülkenin savunma gücünü daha da güçlendireceği belirtildi. İlgili birimlerin, teklif ve kabul mektuplarını inceleyerek değerlendirme sürecine başladığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.