Faatih Portakal ve Fevzi Çakır arasında 'gerçek gazetecilik ve korkaklık' tartışması

Ciner Medya Grup Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, sosyal medyada kendisini eleştiren gazeteci Fatih Portakal’a sert tepki gösterdi.

Faatih Portakal ve Fevzi Çakır arasında 'gerçek gazetecilik ve korkaklık' tartışması
Yayınlanma:

Fatih Portakal, resmi X hesabından Fevzi Çakır’ın BloombergHT ve HaberTürk ortak yayınında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik sorularını eleştirerek, “Soru sor be korkak insan!” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Çakır, bu eleştiriye yanıt olarak Portakal’a ağır sözlerle yüklendi.

Fevzi Çakır, Portakal’a yönelik açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Sen hangi sıfatla bana gazetecilik dersi vereceksin, inan merak ediyorum? Foyası çoktan ortaya çıkmış, boyası dökülmüş, oportünist bir aparatsın. Popülist gazetecimsi davranışlarının artık hiçbir karşılığı yok. Yayında sorduğum soru, Sayın Mehmet Şimşek’in birden fazla maaş alıp almadığıyla ilgiliydi. Sayın Bakan, İngiltere’deki yüksek maaşlı özel sektör görevini bırakarak, daha düşük bir maaşla bakanlık yapmayı kabul ettiğini belirtti. Bu durum, samimiyet ve fedakârlık ifadesidir. Gerçek gazetecilerin bu durumu nasıl değerlendireceğini merak ediyorum. Portakal ve ‘gerçek gazeteciler’ arasında bu mevzudan dolayı bir fark var. Gerçek gazetecilerden ve izleyicilerden gelen eleştirileri her zaman değerli ve yol gösterici olarak kabul ederiz.”

Olay, Fatih Portakal'ın Bakan Mehmet Şimşek'in programda "Ben tek maaş alıyorum. Ben büyük fedakarlık yaparak, bu kamu hizmetini bir askerlik hizmeti gibi görüyorum. Kişisel anlamda maddi ve manevi olarak büyük fedakarlık yapıyorum." ifadelerini paylaşan bir haber sitesinin paylaşımını alıntılamasıyla başladı ve Portakal hem Bakan Şimşek'i hem de Fevzi Çakır'ı eleştirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.