Fabrikada büyük patlama: 1 ölü 30 kişi yaralandı!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, 15 Eylül sabahı meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 ölü 30 kişi yaralandı. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

Fabrikada büyük patlama: 1 ölü 30 kişi yaralandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri yakınlarındaki fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlama, çevrede büyük paniğe yol açtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. İlk müdahalelerin ardından yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da patlamaya ilişkin açıklama da bulundu. Bakan Tunç, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

"PATLAMA ÇATI KATINDA MEYDANA GELDİ"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Alemdar, ilk belirlemelere göre patlamanın fabrikanın çatı katında meydana geldiğini ve yangının kontrol altına alınması için ekiplerin çalıştığını söyledi. Patlamanın nedeni ise henüz tespit edilemedi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Yangının hızla büyümemesi için itfaiye ekipleri fabrikanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına devam edilirken, patlamanın sebebiyle ilgili detaylı incelemeler sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.