Fahrettin Altun'dan Netanyahu'ya sert yanıt: İsrail hükümeti dünyanın çoğunun gözünde suçludur

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı sert açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) Savcısı Kerim Han’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesine atıfta bulunarak, Erdoğan’ı Kürt sivilleri katletmek ve gazetecileri hapse atmakla, Abbas’ı ise Holokost’u inkar etmek ve teröristlere ödeme yapmakla suçlamıştı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun bu paylaşıma cevap verdi.

Fahrettin Altun'dan Netanyahu'ya sert yanıt: İsrail hükümeti dünyanın çoğunun gözünde suçludur
Yayınlanma:

Bu açıklamaya yanıt, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Altun, Netanyahu’nun ifadelerini sert bir dille eleştirerek, İsrail hükümetinin Filistinlilere karşı işlediği soykırımı örtbas etmeye çalıştığını vurguladı. Altun, Netanyahu'nun hükümetinin işlediği savaş suçlarını ve uluslararası hukuka aykırı eylemlerini meşrulaştırmaya çalıştığını belirtti. İsrail Başbakanı'nın, 7 Ekim saldırısını Filistinli sivilleri katletmek ve topraklarından sürmek için bir bahane olarak kullandığını söyleyen Altun, Netanyahu’nun ICC'deki davadan korktuğunu ve bu yüzden paniğe kapıldığını ifade etti.

Altun, İsrail’in işlediği suçların dünya kamuoyu tarafından zaten bilindiğini ve ICC soruşturmasının bu suçları doğrulayacağını belirtti. Netanyahu’nun ICC’yi meşruiyetsizleştirme çabalarını eleştirerek, bu tür girişimlerin sadece az sayıda Batılı hükümeti etkileyebileceğini, ancak tarihin bu davayı çoktan yargıladığını söyledi. Ayrıca, Netanyahu'nun sivilleri katletmek ve gazetecileri hapse atmak gibi suçlamalar yöneltirken, İsrail ordusunun kendi gözetiminde binlerce sivili öldürdüğüne ve Gazze’de büyük yıkıma neden olduğuna dikkat çekti.

Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin her zaman Filistin konusunda adaletin sağlanması için kararlı bir duruş sergilediğini vurgulayarak, ICC davasının da bu doğrultuda takip edildiğini belirtti. Türkiye’nin Filistin özgürleşene kadar bu mücadeleye devam edeceğini ve bölgeye barış getirme arzusundan vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.