Fahrettin Koca görevini Memişoğlu'na devretti!

2018 yılından bu yana Sağlık Bakanı olarak görev yapan Fahrettin Koca, gerçekleştirilen devir teslim töreniyle yerini Kemal Memişoğlu'na bıraktı.

Fahrettin Koca görevini Memişoğlu'na devretti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Fahrettin Koca, görev süresince yaşadıkları zorluklardan bahsederek, "Bu emaneti şimdi size devrediyorum. Ülkemizi aşı konusunda dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak olan yeni projeyi size devrediyorum." dedi. Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise, "Sağlık hizmetlerini çok daha iyi yerlere getireceğiz." şeklinde konuştu.

AĞIR SINAVLAR VERİLDİ

Devir teslim töreninde konuşan Fahrettin Koca, "Bu bir veda konuşması değil, insanımıza mesuliyetim sürecek." ifadeleriyle başladığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisine bu imkanı verdiği için teşekkür etti.

Koca, konuşmasında şunları söyledi: "Duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kuşatacak hizmet anlayışımızı benimsedim. Prensip olarak zamanında verilmiş cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştık. Şehir hastaneleri konusundaki çaba bunlar arasındadır."

Koca, göreve başladığı 10 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yaşanan zorluklara da değinerek, "Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu. Elazığ depremi, 11 Mart 2020 günü COVID-19 küresel salgını ve Kahramanmaraş depremleri büyük travmalar oldu. Bu üç olayda ağır sınavlar verdik. Sağlık sistemimizin bu sınavları başarıyla verdiğini inanıyorum." dedi.

Sağlıkta yapılan reformlar ve iyileştirmelerden de bahseden Koca, "Beyaz reformun sonuçlarıyla sağlıkta şiddet sorununu önemli oranda çözdük. Sağlık çalışanlarına daha iyi şartlarda hizmet hakkı sağladık. Özlük haklarında emekliliklerini de kapsayacak şekilde önemli iyileştirmeler yaptık. Uzman hekim ihtiyacımızı büyük bir oranda karşılayacak sistemi kurduk." ifadelerini kullandı.

YENİ BAKANIN VİZYONU

Görevi devralan yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türkiye'nin son 22 yılda sağlıkta büyük bir gelişim ve devrim niteliğinde başarılara imza attığını belirtti. Memişoğlu, "Sağlık hizmetlerini çok daha iyi yerlere getireceğiz. Bunu sayın cumhurbaşkanımız liderliğindeki dönüşümle sonuçlandırdı. Özellikle hizmet konusunda özveri ile çalışan personele minnetimi arz ederim." dedi.

Yeni bakan, hastalanmadan koruyucu hizmetleri önceleyeceklerini vurgulayarak, "Bu sağlık krizindeki gelişme ile dünyanın her tarafından insanlar buraya sağlığını bulmaya geliyor. Türkiye sadece sağlık hizmeti sunmak değil, sağlık teknolojisi üretme hedefindedir. Milletimize, devletimize verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah bizi milletimize, devletimize, cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.