Fahrettin Öztürk hatırlattı: Türkiye 4 ülkeden biri…

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, yeni yazısında Milli Muharip Uçağımız KAAN’ı konu aldı…

Fahrettin Öztürk hatırlattı: Türkiye 4 ülkeden biri…
Yayınlanma:

TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, “TUSAŞ’ta hasat zamanı geldi!” başlıklı 3. bölüm yazısında TUSAŞ tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN’ın öneminden bahsetti.

“Fedakarlıklarla dolu bu projede ben diye bir şey yoktur. Benim bakış açım, benim görüşüm çok önemli değildir. O kadar kritik, o kadar önemli bir projedeyiz ki dünyanın başka bir yerinde böyle bir iş tanımı altında çalışmak mümkün değil” diyen Öztürk, “Çalıştığımız projede aldığımız kararlar bir ülkenin o endüstrideki geleceğini belirliyor. Yurt dışında gittiğiniz hiçbir firmada bu tanımı bulamazsınız” yorumunda bulundu.

HAVACILIKTA AMİRAL GEMİ…

Türk havacılık tarihinde yüzyılın projesi olarak nitelendirilen KAAN’ın teknik özelliklerinden de bahseden Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, “TUSAŞ’ın ve ülkemizin geliştirmekte olduğu en önemli hava aracı, bir başka deyişle havacılıkta amiral gemidir. Türkiye, KAAN projesiyle 5. nesil uçak üretebilen 4 ülkeden biri olma başarısını gösterdi” ifadelerini kullandı.

5. nesil bir uçağın radar, görünmezlik, elektronik harp, motor gibi alt sistemlerinin de 5. nesil gereksinimlerle uyumlu olması gerektiğini hatırlatan Öztürk, “Yani teknolojik anlamda sadece bir uçaktan değil, bir teknolojiler bütününden bahsediyoruz” diyerek projenin ne denli büyük olduğuna değindi.

YAZININ TAMAMI LİNKTE

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.