Fazıl Say’ın sansür iddialarına Bakan Yardımcısından cevap geldi

Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say sosyal medya hesabı üzerinden kendisine sansür uygulandığını iddia etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu Say’a yanıt verdi.

Fazıl Say’ın sansür iddialarına Bakan Yardımcısından cevap geldi
Yayınlanma:

Dönem dönem sosyal medyadan yaptığı açıklamalar ile gündem olan Piyanist Fazıl Say , Dünyanın farklı ülkelerinde konserler vermeyi sürdürürken, İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi ve Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ada Ankara’da şu ana kadar hiç çalmadığını ve Kültür Bakanlığının bu konuda kendisine karşı bir sansürünün olduğunu iddia etmişti.

İddialara yanıt Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’dan geldi. Fazıl Say’ın başarılarını ve İsrail’e karşı tavrını takdir ettiğini dile getiren Mumcu, Say'ın Bakanlığa dair açıklamalara ise katılmadığını dile getirdi.

"TÜRKİYE’DE KÜLTÜR VE SANATIN BİRLEŞTİRİCİ UNSUR OLARAK HERKESE ULAŞMASINI HEDEFLİYORUZ"

Say’ın geçtiğimiz ay İsviçre’deki konserinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen açıklamaları sebebiyle iptal edildiğini bu süreçte bizzat Say’ın menajeri ile iletişime geçtiğini ve Antalya Kültür Yolu Festivali’ne davet ettiğini hatırlatan Mumcu kültür ve sanatın birleştirici bir güç olması için çabaladıklarını dile getirerek Say’ın sanatını istediği her yerde icra etmesinin kendilerini memnun edeceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.