Ferda Balkaya Çetin'in yeni şiir kitabı okuyucularıyla buluştu!

Yazar Ferda Balkaya Çetin, yeni şiir kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Çetin, 'Yeryüzü Şansı' adını verdiği kitap için, ''Şiirden öte sözcüklerle umuda dans…'' ifadelerini kullandı.

Ferda Balkaya Çetin'in yeni şiir kitabı okuyucularıyla buluştu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eğitimci- Şair Yazar Ferda Balkaya Çetin, 'Yeryüzü Şansı' adını verdiği yeni şiir kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

''ŞİİRDEN ÖTE SÖZCÜKLERLE UMUDA DANS''

Çetin, yeni kitabını şu sözlerle tanıttı: ''Şiir yolculuğunda Fuzuli’den, Zeus’tan, sınırların ötesine geçen İsis’ten söz ederken günümüze kadar uzanan zaman algısındaki her sesi insana bağlıyor. 'Umut var kuşlar varsa' derken, özgürlüğe devrim olacak kavramlarla baş başa bırakıyor. Ötekileştirmeye karşı sergilediği dik duruş, harflerin arasından birdenbire değil usul usul çıkıyor karşımıza. Yeryüzü çocukluk düşümüz… Tanrı’yı, çocukları, kuşları, suyu ortak ediyor bu düşe. Her şiiriyle anlam yoğunluğunu en derinden hissettirerek sesleniyor okuyucusuna. Şiirden öte sözcüklerle umuda dans… İyi ki yeryüzüne şans veren şairler var. YERYÜZÜ ŞANSI gün yüzü gördü. Okuruna ulaşsın.''

FERDA BALKAYA ÇETİN KİMDİR?

Ferda Balkaya Çetin, Kırıkkale Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi ve eğitimci olarak görev yapıyor. Malatya doğumlu olan Çetin, öğrencilik yıllarında şiir yazmaya başladı ve yerel gazetelerde yazı ve şiirleriyle yer aldı. Kırıkkale Kültür Sanat Derneğinin kurucusu olan Çetin, şu anda Kırıkkale’de özel bir kolejde çalışıyor.

Çetin'in 'Ey Aklımın Yolculukları' adında bir kitabı daha bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.