Fethullahçılar tanınmamak için cenazede maske ve şapka taktı

ABD’de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in cenazesine katılan bazı örgüt mensuplarının kimliklerini gizlemek için yoğun çaba sarf ettikleri gözlemlendi.

Fethullahçılar tanınmamak için cenazede maske ve şapka taktı
Yayınlanma:

20 Ekim’de hayatını kaybeden Gülen’in cenaze töreni, New Jersey’deki Skylands Stadium’da gerçekleştirildi.

Cenazeye katılanların, şapka, gözlük ve maske kullanarak yüzlerini gizlemeye çalıştığı dikkat çekti. Törenin yeri ve saati son ana kadar gizli tutulurken, katılımcılara detaylı bilgilendirme, örgütün WhatsApp grupları üzerinden yapıldı. Mesajlarda, katılımcılardan "maske, şapka ve gözlük" gibi yüzlerini kapatabilecek eşyalar bulundurmaları istendi ve stadyuma girişlerin QR kodlarıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Ayrıca, gönderilen bilgilendirme mesajında "TR basını olacak. Güvenlik olacak" ifadesi yer aldı. Katılımcılara, medyadan saklanmak için tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. Stadyuma gelen FETÖ mensuplarının, yüzlerini tamamen kapatmaya çalıştığı, açıkta kalan göz bölgelerini bile gözlükle gizlemeyi tercih ettikleri görüldü. Bazı katılımcılar, basın mensuplarını fark ettiklerinde yüzlerini elleriyle kapatarak gizlenmeye çalıştı.

Cenazeye dair görüntüler, örgüt üyeleri tarafından sosyal medyaya servis edilirken, tören sırasında İncil'den bölümler de okundu. Gülen’in ölümü ve cenaze töreni, hem Türkiye’de hem de ABD’de büyük yankı uyandırdı. Öte yandan, cenaze töreninde 'Nasıl bilirdiniz?' gibi soruların sorulmaması dikkat çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.