FETÖ'ye 'Kıskaç-20' operasyonu: 29 ilde 108 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik operasyonların kararlılıkla devam ettiğini duyurdu. 29 ilde düzenlenen "KISKAÇ-20" operasyonlarında 108 şüpheli yakalandı. Yerlikaya, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

FETÖ'ye 'Kıskaç-20' operasyonu: 29 ilde 108 kişi gözaltına alındı
Yayınlanma:

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; il emniyet müdürlüklerinin TEM ve KOM şube müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak'ta FETÖ’ye yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Şüphelilerin örgütün "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, "Gaybubet Evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, ifadeler ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.