Fidan, Yerlikaya ve Kalın'dan Özbekistan'a önemli ziyaret!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, bugün Özbekistan'ı ziyaret ederek önemli görüşmeler gerçekleştirecek. İlk kez "üçlü toplantı formatında" yapılacak istişareler, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ikili siyasi, ekonomik ve güvenlik işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor.

Fidan, Yerlikaya ve Kalın'dan Özbekistan'a önemli ziyaret!
Yayınlanma:

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşmelerde ekonomi, savunma sanayi, enerji, ulaşım, kültür, eğitim ve güvenlik gibi kritik alanlardaki ilişkiler ele alınacak. Özellikle düzensiz göç ve terörle mücadele gibi güvenlik başlıkları, görüşmelerin odak noktalarından biri olacak. Ziyaretin amacı, iki ülke arasındaki kurumsal işbirliğini daha da güçlendirmek ve ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine taşımak.

YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ KONSEYİ KARARLARININ TAKİBİ

Bakan Fidan'ın Özbek mevkidaşı Bahtiyar Saidov ile yapacağı görüşmede, haziran ayında Türkiye'de gerçekleştirilen Türkiye - Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi (YDSK) Üçüncü Toplantısı'nda alınan kararların takibi yapılacak. Bu toplantı kapsamında iki ülkenin cumhurbaşkanları tarafından imzalanan Ortak Bildiri, stratejik işbirliğinin derinleşmesi için önemli bir adım olarak görülmüştü. Enerjiden tarıma, ticaretten insan kaynaklarına kadar geniş bir yelpazede toplam 18 anlaşmanın imzalandığı bu toplantı, Türkiye-Özbekistan ticari ilişkilerine ivme kazandırmıştı.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI VE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ

Ziyaret sırasında, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) başta olmak üzere bölgesel gelişmeler de değerlendirilecek. Bölgesel ve uluslararası kuruluşlar nezdinde Türkiye ve Özbekistan arasındaki işbirliği güçlendirilmeye çalışılacak.

Bakan Fidan ve beraberindeki heyetin Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından kabul edilmesi de planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.