Filistin için şimdi söz Türkiye'de: Uluslararası Adalet Divanı!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, bugün Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'in Filistin'deki işgal ve ilhak uygulamalarına ilişkin yaklaşık 30 dakikalık bir sözlü sunum yapacak.

Filistin için şimdi söz Türkiye'de: Uluslararası Adalet Divanı!
Yayınlanma:

Bu sunumda Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteği uluslararası kamuoyuna bir kez daha vurgulayacak. Türkiye, İsrail'in 1967'den bu yana Filistin topraklarında yürüttüğü hukuksuz uygulamalarla ilgili bilgi ve bulguları Divan ile paylaşacak.

Hafta boyunca toplam 47 ülke, Uluslararası Adalet Divanı'nda sözlü beyanda bulunmuştu. Duruşmanın son gününde ise Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 5 ülke ve 3 uluslararası kuruluş görüşlerini sunacak.

TÜRKİYE FİLİSTİN'İN YANINDA

Uluslararası Adalet Divanı'nın vereceği kararın yasal olarak bağlayıcılığı bulunmamakla birlikte, İsrail üzerinde baskı oluşturması bekleniyor. Divan'da son sözü de bugün Türkiye söyleyecek. Aylardır Gazze'de devam eden saldırılar ve acıya karşı Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğu bir kez daha uluslararası kamuoyunda yankılanacak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Uluslararası Adalet Divanında yaptığı konuşmada, İsrail'in insan hakları ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

"MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLAR İÇİN EN KUTSAL MEKANLARDAN"

Yıldzı, İsrail- Gazze çatışmasına ilişkin, "İsrail, insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal eden tüm eylemlerden sorumlu tutulmalı. Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa Müslümanlar için en kutsal mekanlardan, Müslüman mabedi olarak kutsallığı korunmalı" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanından, İsrail'in Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarındaki fiillerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ilan etmesini istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.