Filistin'i tanıyan ülkelere İsrail'den tehdit

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistin devletini tanıyan her ülke için Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşimleri kuracaklarını açıkladı.

Filistin'i tanıyan ülkelere İsrail'den tehdit
Yayınlanma:

Smotrich, partisinin toplantısında yaptığı konuşmada, "Filistin devletini tanıyan her ülke için yeni yerleşim birimleri inşa edeceğiz. Bu, İsrail'in varlığını tehdit edecek bir Filistin devleti kurulmasının yanılgı olduğunu gösterecek." dedi. Bu açıklama, uluslararası toplum ve Filistinliler arasında büyük tepkilere neden oldu.

Smotrich ayrıca, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını yoğunlaştırması gerektiğini savundu. Hamas'ı yok etme ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi hedefleri için askeri bir yönetim kurulmasını önerdi. Bu adımların, Hamas'ın yeniden güçlenmesini önleyeceğini iddia etti.

İsrail'de son zamanlarda kaçak olarak nitelendirilen yerleşim birimlerinin yasallaştırılması tartışmaları da devam ediyor. Smotrich'in önerisi, uluslararası hukuka ve Filistinlilerin haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor. Uluslararası toplum, İsrail'in bu adımlarının barış sürecine zarar verebileceği uyarısında bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.