Fiyatlar dört haneli: Okul çantası fiyatları uçuşa geçti!

Yeni eğitim-öğretim dönemi başlarken okul çantası fiyatları el yakıyor. Ankara'da mahalle kırtasiyeleri ve zincir marketlerde yaptığımız incelemelerde, kaliteli bir çanta alabilmek için 1000 TL'yi gözden çıkarmak gerektiği ortaya çıktı. Veliler, uzun ömürlü bir çanta için bütçelerini zorluyor.

Fiyatlar dört haneli: Okul çantası fiyatları uçuşa geçti!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Yeni eğitim-öğretim döneminin yaklaşmasıyla birlikte, velilerin okul alışverişi telaşı da kendini göstermeye başladı. Bu yıl, özellikle okul çantası fiyatları dikkat çekici bir şekilde arttı. Ankara genelinde yaptığımız incelemelerde, kırtasiye ve marketlerdeki çanta fiyatlarını sizler için derledik.

canta2.jpg

MAHALLE KIRTASİYELERİ İNSAFLI RAKAMLAR VERİYOR

Mahalle kırtasiyelerinde lise ve ortaöğretim öğrencileri için satılan sırt çantalarının fiyatları 500 TL ile 1000 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar, her ne kadar ekonomik gibi görünse de, uzun vadeli kullanım için tercih edilen çantalar genellikle daha yüksek fiyatlı.

Keçiören'in Aşağı Eğlence semtinde yıllardır kırtasiyecilik yapan bir esnaf, “Bin TL altındaki sırt çantaları en fazla bir yıl dayanır. Kitapların uç kısımları çantaların özellikle alt kısmını çok yıpratıyor. Ailelere tavsiyem, bin TL üzerinde kaliteli bir sırt çantası alıp uzun süre kullanıma müsait tercihler yapmalarıdır,” diyerek velilere önemli bir uyarıda bulunuyor.

canta3.jpg

ZİNCİR MARKETLERDE FİYAT ÇEŞİTLİLİĞİ VAR

Zincir marketlerde ise çanta fiyatları daha geniş bir yelpazede seyrediyor. Farklı ebat ve özelliklerdeki sırt çantalarının fiyatları 279 TL’den başlayarak 699 TL’ye kadar çıkıyor. Bu marketlerdeki bazı fiyat aralıkları ise şöyle:

  • - 349 TL
  • - 499 TL
  • - 449 TL
  • - 699 TL

anta4.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.