Fransa’da 200’den fazla aday, aşırı sağa engel olmak için çekildi

Fransa'da 7 Temmuz'da düzenlenecek olan ikinci tur seçimleri öncesinde, aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in kazanmasını engellemek için merkez ve sol partilerden önemli bir adım atıldı.

Fransa’da 200’den fazla aday, aşırı sağa engel olmak için çekildi
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Macron'un Ensemble ittifakından 79, sol partilerden ise 128 milletvekili adayı, seçimlerde çekilme kararı aldı.

Fransız medyasının haberine göre, bu adaylar Le Pen'in 577 koltuk bulunan Fransız Parlamentosu'nda çoğunluğu sağlamasını engellemek için bu taktiği benimsedi. Çekilen adaylar arasında, ilk turda yüzde 12,5 oy oranını geçen veya bu oranı aşan adaylar da bulunuyor. Seçim kurallarına göre, ikinci turda yarışabilmek için en az yüzde 12,5 oy almak gerekiyor.

Ancak, Fransız medyası taktiğin geçmişte işe yaradığını ancak bu sefer durumun farklı olabileceğini belirtiyor. Marine Le Pen'e olan destek önceki seçimlere göre belirgin şekilde artmış durumda. Dolayısıyla, merkez ve sol partilerin çekilme kararı, Le Pen'in ikinci turda zafer kazanma ihtimalini azaltma amacını taşısa da, seçim sonuçlarını etkileme potansiyeli konusunda belirsizlikler bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.