Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay, kaç yaşında, nereli, ne mezunu?

Fuat Oktay, Türkiye'de sıkça merak edilen bir isim haline geldi. Peki, Fuat Oktay kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir ve hangi mezundur? İşte Fuat Oktay hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

Fuat Oktay kimdir? Fuat Oktay,  kaç yaşında,  nereli, ne mezunu?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Fuat Oktay, 1964 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede bir süre araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yüksek lisans ve doktorasını ABD'nin Detroit kentindeki Wayne State Üniversitesi'nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında gerçekleştirdi. Bu süreçte havacılık ve otomotiv endüstrisi konularında uzmanlaştı.

Fuat Oktay, Beykent Üniversitesi'nde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Ayrıca, Türk Hava Yolları'nda Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojileri'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Siyasi Kariyeri: 2012-2016 yılları arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı görevini üstlendi. 2016-2018 yılları arasında ise Başbakanlık Müsteşarlığı görevini üstlendi.

Fuat Oktay, 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Başbakanı olarak atanmıştır.

Özel Hayatı: Fuat Oktay, 2011 yılında eşinden boşandı ve üç çocuk sahibidir.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.