Ankaralı gazeteci Orhan Uğuroğlu 50. Yılını ödülle taçlandırdı

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği 'Meslekte 50. Yıl Onur Günü'nde ödüller sahiplerini buldu. Orhan Uğuroğlu ve Nihat Alp gibi değerli gazeteciler bu günde onurlandırılarak ödüle layık görüldü.

Ankaralı gazeteci Orhan Uğuroğlu 50. Yılını ödülle taçlandırdı
Yayınlanma:

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "Meslekte 50. Yıl Onur Günü" ödül töreni, sektörde yarım asırdır hizmet veren değerli isimleri onurlandırdı. Etkinlikte emeği geçen tüm iletişim fakültesi öğrencilerine ve katkı sağlayan kişilere teşekkür edildi.

Orhan Uğuroğlu, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği günde prestijli ödüle sahip olduktan sonra teşekkür ederek, ''Ne mutlu bana ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. gurur yılında ve özgür gazeteciliğimden asla taviz vermeden onurla geçen 50. yılımda sizlerleyim…'' açıklamasını yaptı.

Uğuroğlu ayrıca, İLEV Başkanı ve anadolugazete.com.tr Yazarı Ali İndandım'a teşekkür ederek şunları söyledi: ''Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Keskin’e, İletişimliler Vakfı (İLEV) Başkanı Ali İnandım’a, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Genel Sekreteri Kenan Şener ile tören sunumunu yapan değerli televizyoncu Güven Göktaş’a şükranlarımı sunuyorum.''

ara3.jpg

"Meslekte 50. Yıl Onur Belgesi" alan isimler şöyle:

1. Suat Gezgin

2. Füsun Özbilgen

3. Avni Kavlak

4. Remzi Dilan

5. Emin Koç

6. Mehmet Korkmaz

7. Mehmet Nezir Önal

8. Nihal Alp

9. Emin Varol

10. Şefika Köymen

11. Hasan Özgen

12. Savaş Güvezne

13. Halil Komanova

14. Oğuz Tümbaş

15. Mehmet Deniz

16. Talay Ulusu

17. Mustafa Şahin

18. Sencer Gümüşsoy

19. Mücahit Küleri

20. Faruk Kardeş

21. Sevim Baran

22. Tuğrul Sarıtaş

23. Perihan Çakıroğlu

24. Metin Bala

ORHAN UĞURLU KİMDİR?

Ankara’nın Çankaya ilçesi, Bahçelievler semtinde 36. Sokak’ta 11 Haziran 1951’de dünyaya gelen Orhan Uğuroğlu, Nahide ve Faik çiftinin ikinci evladı olarak hayata merhaba dedi. Gazetecilik kariyerine 1969 yılında merhum babası Faik Uğuroğlu’nun ortağı olduğu Yeni Tanin Gazetesi’nde stajyer olarak başlayan Uğurlu, 1971 yılında sigortalı oldu ve 1973’te Sarı Basın Kartı başvurusunu gerçekleştirdi.

Uğuroğlu'nun gazetecilik kariyeri, Rüzgârlı Sokak’ta "Baba Faik" olarak tanınan babasının 1983’teki vefatı ve annesinin 2000’deki ölümüne tanıklık etti. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında çekilen tarihi bir fotoğrafta yer alan Uğurlu’nun gazeteci merhum ağabeyi Alirıza ve kardeşi Saruhan da mesleklerine bağlılıklarıyla biliniyordu.

Gazeteciliğin yanında sporla da ilgilenen Uğuroğlu, 1962-1980 yılları arasında 18 yıl boyunca Yenişehir Kulübü’nde profesyonel olarak basketbol oynadı. 1976’da Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1980’de Eğirdir Dağ Komando Okulu’ndan Komando Asteğmen olarak mezun oldu ve Yüksekova’da 18 ay vatani görevini tamamladı.

1981 yılında Haldun Simavi’nin günlük 1.2 milyon tirajlı Günaydın Gazetesi’ne transfer olan Uğurlu, 1981-1983 yılları arasında Cumhurbaşkanı Kenan Evren’i, 1983-1990 arasında ise Başbakan Turgut Özal’ı takip etti. 1990 yılında Star Televizyonu’na transfer olarak Ankara Temsilciliği’ni kurdu ve özel televizyon ve radyoların hukuki statü kazanmasında, 3984 sayılı RTÜK Yasası’nın hazırlanmasında büyük katkılar sağladı.

dul.jpg

2005 yılında STAR TV’den ayrılan Uğuroğlu, 8 yıl süren işsizlik dönemi yaşadıktan sonra 2013 yılında Sonsöz Gazetesi’nde Genel Yayın Koordinatörü ve köşe yazarı olarak medyaya geri döndü. 2018 Ekim ayında Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak göreve başladı. Flash Haber TV’de her Perşembe saat 21:00-24:00 arasında Adalet ve Demokrasi programını hazırlayıp sunmaya devam ediyor.

1976’da evlenen Uğuroğlu, iki oğul, iki kız ve iki kız torun sahibi oldu. Gazetecilik mesleğine olan bağlılığı ve azmi, onu bugün de aktif olarak sektörde tutuyor.

dul2.jpg

Gazetecilikte Aile Mirası ve Tarihi Anılar

odul3.jpg

Orhan Uğuroğlu'nun gazetecilik serüveni, babası Faik Uğuroğlu’nun mirasıyla şekillendi. CHP’nin Ulus Gazetesi’nde çalışan babası, 1957 yılında "Bayındırlık Bakanlığı koridorlarında yüzde 10 pazarlıkları oluyor" diye yazdığı için 16 ay fikir suçlusu olarak Ulucanlar Cezaevi’nde yattı. Tahliyesi sonrasında 2. Cumhurbaşkanımız ve CHP lideri İsmet İnönü’nün evlerine gelmesi, Uğuroğlu ailesi için unutulmaz bir anı olarak hafızalarda yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.