Gazze soykırımının 1. yılında Erdoğan'dan net mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı soykırımın birinci yıl dönümünde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazze soykırımının 1. yılında Erdoğan'dan net mesaj!
Yayınlanma:

Erdoğan, İsrail'in er ya da geç bedelini ödeyeceğini vurgulayarak, Netanyahu'nun Hitler gibi durdurulması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, 7 Ekim tarihinin önemine dikkat çekerek, "Tam 365 gün önce hayatta olan, çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Gazze'deki hastaneler, farklı inançlara ait ibadethaneler, okullar artık ayakta değil. Pek çok gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, barış elçisi artık aramızda değil" dedi.

İNSANİ DEĞERLERİN İHLALİ

Cumhurbaşkanı, Gazze, Filistin ve Lübnan'da yaşananların yalnızca kadınlar, çocuklar ve masum sivillerin kaybı olmadığını, aynı zamanda insanlığa hizmet etmesi beklenen kurumların ve uluslararası sistemin de zedelendiğini vurguladı. Erdoğan, "Dünyanın gözü önünde, canlı yayında katledilen aslında tüm insanlıktır, insanlığın geleceğe dair tüm umutlarıdır" diye ekledi.

SOYKIRIMIN HESABI SORULMALI

Erdoğan, İsrail'in uzun yıllardır süregelen soykırım, işgal ve istila politikalarının sona ermesi gerektiğini ifade etti. "Unutulmamalıdır ki İsrail, 1 yıldır uyguladığı bu soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir" dedi.

Erdoğan, Hitler'in insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduğunu hatırlatarak, "Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır" ifadesini kullandı. Ayrıca, "Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır" diyerek, uluslararası toplumun bu duruma dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

TÜRKİYE'NİN DURUŞU

Son olarak, Türkiye'nin her ne olursa olsun İsrail hükümetinin karşısında durmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, dünyayı bu onurlu duruşa çağırdı. "Biz, her fırsatta bu zulme karşı çıkmaya, insanlığın vicdanını harekete geçirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.