Gazze'deki hastanelerde jeneratör krizi: Filistin Sağlık Bakanlığından acil çağrı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde acil jeneratör ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Gazze'deki hastanelerde jeneratör krizi: Filistin Sağlık Bakanlığından acil çağrı
Yayınlanma:

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası topluma, uluslararası kurumlara ve yardım kuruluşlarına "Gazze'deki hastanelerde kullanılmak üzere acilen jeneratör sağlamaları" çağrısında bulunuldu. Gazze'nin tek elektrik santralinin İsrail saldırılarında yok edildiğine dikkat çekilen açıklamada, son 9 aydır hastanelerin elektrik ihtiyaçlarını jeneratörlerle karşılamak zorunda kaldığı belirtildi.

Mevcut jeneratörlerin gerekli bakımlarının yapılamadığı, bir kısmının ciddi teknik sorunlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiği ve bazılarının tamamen çalışmaz durumda olduğu bildirildi. Özellikle "Şifa", "Nasır", "Endonezya" ve "Kemal Advan" hastanelerindeki jeneratörlerin İsrail saldırılarında kasıtlı olarak imha edildiği ifade edildi.

Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'nde bulunan iki jeneratörden birinin arızalandığı ve tek jeneratörle çalışmak zorunda kaldıkları belirtilerek, bu durumun büyük bir insani felakete yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 15 bin 517'si çocuk ve 10 bin 279'u kadın olmak üzere toplam 37 bin 84 Filistinli hayatını kaybetti, 84 bin 494 Filistinli ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu tahmin edilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapı da ciddi şekilde tahrip edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.